Diari La Veu del País Valencià
La infanta Cristina pot quedar imputada aquest dimecres
Europa Press / Palma de Mallorca

Després de quatre anys de recerques, el jutge determinarà contra qui dels inculpats, entre ells els Ducs de Palma, hi ha base suficient perquè puguen ser acusats i finalment se senten a la banqueta.

Amb aquesta resolució -contra la qual cal interposar recurs-, Castro donarà així mateix pas a la Fiscalia Anticorrupció i a la resta d’acusacions del cas -Advocacies de l’Estat i de la Comunitat Autònoma, Mans Netes, Front Cívic ‘Som Majoria’, PP balear i els regidors del PSPV de l’ajuntament de València- perquè presenten el seu escrit de qualificació provisional en el qual determinaran definitivament a qui acusen i quines penes sol·liciten per a ells, a més de demanar l’obertura de judici oral, que Castro haurà d’acordar a través d’un acte que ja no serà recorrible.

En el cas de la Fiscalia, l’acusació pública contempla sol·licitar entre 10 i 19 anys de presó per al Duc de Palma, a qui acusarà d’un delicte de malversació, prevaricació, falsedat documental, frau a l’administració i tres delictes fiscals. La pena concreta dependrà de si el gendre del Rei abona abans, al costat de Torres, els vora sis milions d’euros dels quals es van apoderar de les Administracions públiques.

La petició que formularà per al seu exsoci oscil·larà, per la seua banda, entre els 10 i els 15 anys, ja que si escau li serà atribuït un sol delicte fiscal.

De la mateixa manera, el Ministeri Fiscal sol·licitarà en el seu escrit que la Infanta, se sente o no finalment al banc dels acusats, responga civilment -a títol lucratiu- dels fons suposadament defraudats pel seu marit a través d’Aizoon, societat de la qual tots dos són copropietaris i que es va nodrir de més d’un milió d’euros de l’entramat Nóos.

Comparteix

Icona de pantalla completa