Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia investiga irregularitats en Sanitat per valor de 1.748 millions
ACN / València

CGT explica en nota de premsa que ha decidit posar en mans de la Fiscalia i del Tribunal de Comptes “la negligent forma de gestionar que ha provocat un greu atemptat a la Hisenda Pública, materialitzat en efectuar el pagament d’aquestes factures amagades durant anys, a través del mecanisme extraordinari de pagaments establert per l’Estat”.



Les irregularitats denunciades consisteixen en guardar al calaix les factures generades per despeses que no podien realitzar-se per manca de pressupost i contractar prescindint del procediment legal de contractació, en virtut del qual gran part d’aquestes contractacions s’haurien d’haver sotmès a licitació pública.



“Aquestes factures corresponen a prestacions que s’han adjudicat a dit pels gestors, fet que ha robat el procediment de concurrència pública, pensat sobretot per obtenir un millor preu en la contractació pública”, assenyala CGT.



El sindicat remarca que el perjudici causat a la Hisenda publica és “de dimensions descomunals, la qual cosa haurà de dilucidar en el procediment per responsabilitat comptable davant el Tribunal de Comptes, i en el procés penal corresponent, als efectes de depurar responsabilitats i exigir la devolució del que ens han robat, i que els saquejadors del públic complisquen les penes que els corresponguen”.



Les denúncies es refereixen també al fet d’haver estat comprant productes farmacèutics i sanitaris a dit considerant contractes menors, quan s’haurien d’haver convocat a licitació pública, ateses les elevades quanties. 



Una altra irregularitat és la que afecta l’ampliació del contracte signat el 2006 de gestió del departament l’Horta-Manises, amb efectes d’1 de maig de 2012, a fi d’assignar al concessionari la gestió de l’assistència integral de la població de la zona de Mislata, incrementant el preu del contracte per al 2012 en la quantitat de 18 milions d’euros. També s’assigna al concessionari la gestió i ús de determinats centres, entre ells l’Hospital Militar de la Defensa de Mislata.

Comparteix

Icona de pantalla completa