Casa Caridad dobla l'atenció a persones necessitades en cinc anys

L’índex de pobresa al País Valencià és del 25% i ja afecta més de 190.000 llars
24 juny 2014 01:00h
Europa Press / València

Les 435.121 atencions a persones necessitades de 2013 suposen un 2,7% més que en 2012 i el doble que fa cinc anys. Luis Miralles, vicepresident encarregat d'Assumptes Socials i Voluntariat, ha destacat que l'evolució de les atencions que es realitzen any a any "és fidel reflex de la situació per la qual travessen les persones necessitades".

Des de l'Associació afirmen que, a pesar que s'observa una "lleugera contenció" en el nombre d'usuaris nous, els casos que atenen són cada dia "més crònics", la qual cosa es tradueix en una "major vulnerabilitat social i en grans dificultats per a aconseguir la reinserció d'aquest col·lectiu". D'acord amb les xifres, l'índex de pobresa al País Valencià és del 25% i ja afecta més de 190.000 llars.

Segons Luis Miralles, durant 2013 Casa Caridad va ampliar els seus serveis gràcies a diferents convenis de col·laboració subscrits amb entitats municipals, amb la qual cosa s'ha pogut donar cobertura a un major nombre de persones desafavorides. Així, el passat any l'associació va repartir 376.544 racions d'aliment, un 3% més que en 2012 a causa de, principalment, l'obertura del menjador social de Paterna i el funcionament durant tot l'exercici del situat en el carrer Santa Cruz de Tenerife, tots dos gestionats per Casa Caridad i de titularitat municipal.

Aquest últim centre està dirigit principalment a famílies, un dels col·lectius que més ha incrementat la seua assistència a Casa Caridad com a sol·licitants d'ajuda alimentària, segons la Memòria, que reflecteix que els menors ja representen el 20% del total d'usuaris dels menjadors de la institució i el seu nombre es dobla en època de vacances.

Creix un 30% en un any la xifra de valencians

"A casa Caridad hem detectat que les persones que fan ús d'aquests serveis han necessitat durant més temps d'ajuda alimentària, la qual cosa significa que la seua situació s'allarga en el temps", ha explicat Luis Miralles. Els ciutadans de l'Estat espanyol representen ja el 42% dels usuaris del menjador, enfront del 30% de fa cinc anys. Pel que fa als valencians, han incrementant un 30% la seua presència en tan sols un any. El 40% de les persones que acudeixen a menjar a Casa Caridad tenen entre 18 i 40 anys.
 
next