Diari La Veu del País Valencià
El Govern estatal defensa que es va complir la llei en la moció de censura d’Oriola

Europa Press / RedactaVeu / Madrid.

El secretari d’Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha defensat que la Delegació del Govern en el País Valencià va complir en tot moment la legalitat al no recórrer la decisió de la mesa d’edat de l’Ajuntament d’Oriola (Baix Segura) de no permetre la votació d’una moció de censura contra l’equip de govern municipal i ha demanat que no s’intenten cercar “altres suposicions”.

Ayllón ha sigut interpel·lat aquest dimarts en la Comissió d’Hisenda del Congrés pel diputat del PSOE Herick Campos sobre la situació de l’Ajuntament d’Oriola, on el passat mes de gener la mesa d’edat del consistori va decretar que no es donaven els requisits per a acceptar la moció de censura presentada per regidors del PP i edils expulsats del partit CLR contra l’alcalde Monserrate Guillén.

El diputat del PSPV ha censurat que, llavors, la delegació del Govern anunciara que estava estudiant presentar un recurs contra aquesta decisió de la mesa d’edat, i ho veu com una estratègia de “pressió mediàtica i social” tant als qui van prendre eixa decisió com al govern municipal.

El secretari d’Estat ha negat aquesta acusació i ha defensat que els fets demostren que la delegació del Govern, que finalment no va recórrer la decisió, va actuar “dins de les lleis i les seues competències”. “Es demostra amb fets que s’ha complit la legalitat i la normalitat institucional, que és el que hauria d’imperar”, ha sostingut.

“No cal intentar cercar suposicions més enllà del que la realitat ofereix”, ha insistit Ayllón davant les acusacions del socialista Campos de “ús partidista” de les institucions pel fet que la delegació del Govern anunciara la possibilitat de recórrer i després no ho desmentira.

Però a més, ha recordat que la moció de censura estava signada per diversos regidors del PP imputats en casos de corrupció i ha retret als ‘populars’ traspassar totes les seues línies roges. “En educació, en sanitat, en pensions i també en transparència i corrupció”, ha retret.

Comparteix

Icona de pantalla completa