Diari La Veu del País Valencià
L’Alcúdia acull el VIIè Congrés d’Educació Josep Lluís Bausset
RedactaVeu / l’Alcúdia

Organitzades de manera coral per totes les escoles públiques de la localitat, amb el suport de l’Ajuntament de l’Alcúdia, la Universitat de València Estudi General, l’editorial Bromera i el sindicat Comissions Obreres.

Aquesta edició es desenvoluparà davall l’eix de ‘L’educació en un món líquid’ amb la participació de reconeguts professors i especialistes de diverses universitats peninsulars.

Primeres espases en el camp de l’educació, la pedagogia i la didàctica prendran part en un congrés que cada any demostra l’interés dels educadors en millorar la seua formació i conéixer les diferents vessants educatives en aquest món tan canviant, tan poc estable i tan “líquid” com el que estem vivint. Aquestos són els ponents confirmats:

Julio Carabaña Morales, catedràtic de sociologia en la UCM, llicenciat en filosofia i lletres i exdirector del Centre Nacional d’Investigació i Documentació Educativa (CIDE), que parlarà sobre ‘Mesura PISA el que s’ha d’ensenyar a les escoles?’

Mª del Mar Romera Morón, mestra, llicenciada en pedagogia i presidenta de l’Associació Pedagògica “Francesco Tonucci amb la conferència ‘Líquid i de colors: educar en el segle XXI”.

Rafael Bisquerra Alzina, doctor en Pedagogia, catedràtic d’Orientació Psicopedagògica i director del postgrau en Educació Emocional i Benestar en la UB. La seua xerrada versarà sobre ‘Educació emocional: d’una realitat líquida a una fonamentació sòlida’.

La quarta ponència, amb el títol ‘El currículum escolar per a educar una ciutadania democràtica, crítica i capacitada’, anirà a càrrec del catedràtic de Didàctica i Organització escolar de la Universitat de La Coruña i director del seu departament de Pedagogia i Didàctica, Jurjo Torres Santomé.

Antonio Ariño Villaroya, catedràtic de Sociologia i Vicerector de Cultura i Igualtat de la UV-EG serà l’encarregat d’obrir el darrer dia de congrés amb la ponència ‘Desigualtats i educació’.

I la darrera ponència del VII Congrés serà ‘La LOMQE no és la reforma que necessitem’, impartida pel catedràtic de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de Múrcia i degà de la Facultat d’Educació, Juan Manuel Escudero Muñoz.

El Congrés tindrà la mateixa estructura que en les edicions anteriors: s’inaugurarà dijous 25 de setembre a les 4:30 de la vesprada, i eixe mateix dia tindran lloc les dues primeres ponències, continuarà divendres de vesprada, amb dues ponències més i finalitzarà dissabte a migdia, després d’escoltar els dos darrers conferenciants.

També com en totes les edicions, hi haurà una activitat cultural complementària. Divendres a la nit es representarà l’obra de teatre Una hora i mitja de retard de la Companyia Pavana, a la qual estan convidats els matriculats al Congrés.

La matrícula s’obrirà en aquest mateix mes de juny per tal que els docents interessats puguen formalitzar-la si així ho desitgen abans de finalitzar el curs escolar.

Comparteix

Icona de pantalla completa