Diari La Veu del País Valencià
El jutge de Nóos arxiva la imputació del vicealcalde de València
ACN / València

El jutjat d’instrucció número 5 de Palma ha arxivat la imputació del vicealcalde de València, Alfonso Grau, així com la de l’empresari Miguel Zorío, segons consta en l’escrit de finalització de la instrucció, facilitat aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

El jutge José Castro manté però les imputacions de l’exsecretari autonòmic de Turisme, Luis Lobón, i de l’exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela, en el marc de les investigacions dels contractes que l’Institut Nóos va signar amb la Generalitat Valenciana i una fundació vinculada a l’Ajuntament de València.

En relació amb el número dos de Rita Barberà, el magistrat arxiva la seua imputació tot i que expressa els seus dubtes sobre la naturalesa jurídica de la Fundació Turisme València Convention Bureau que presideix Alfonso Grau. El magistrat fonamentava les seues sospites que aquesta fundació contractara sense concurs amb l’Institut Nóos les edicions de la València Summit 2004, 2005 i 2006. 



El jutge Castro sosté en el seu escrit de finalització d’instrucció que no consta que Grau mantinguera cap reunió amb Urdangarin ni amb Diego Torres, i assenyala que els convenis ja li van arribar “digerits” des de la Ciutat de les Arts i les Ciències. 



Sobre l’empresari Miguel Zorío, el jutge Castro diu que és una persona “molt ben relacionada amb la Generalitat Valenciana i no és de descartar que tinguera certa intervenció en la consecució dels anomenats Jocs Europeus però aquest protagonisme no s’adverteix necessàriament constitutiu d’infracció penal”. 



El magistrat manté les imputacions de l’exsecretari autonòmic de Turisme, Luis Lobón, així com de l’exdirector de l’Institut Valencià de Finances i de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela.

Els dos estan imputats per presumptes delictes de malversació, prevaricació, falsedat, estafa, frau i blanqueig. 

Aquesta investigació del Nóos analitza el presumpte desviament de 3,5 milions d’euros per a les cimeres València Summit entre els anys 2004 i 2006 així com per a l’organització d’uns Jocs Olímpics Europeus a València que mai no es van celebrar.

Comparteix

Icona de pantalla completa