Diari La Veu del País Valencià
Compromís defensa no pagar ACS per renunciar al Castor
RedactaVeu / ACN / València

Pañella ha comparat la situació amb la dels empresaris o botiguers que tanquen els seus negocis perquè no funcionen o no són viables i les administracions públiques no paguen cap indemnització. El diputat ha dit que la renúncia d’ACS és “una molt bona notícia” per als veïns de la zona perquè amb aquesta sembla que no hi haurà més injeccions de gas i no es patiran més terratrèmols.

“Ara, però, cal no baixar la guàrdia i evitar que ens espolien amb les indemnitzacions multimilionàries que volen demanar pel cessament de l’activitat”, ha remarcat. El diputat de Compromís ha demanat que “tant la Generalitat com el govern estatal ens deuen explicacions i ens deuen disculpes als habitants del Baix Maestrat per no fer les coses ben fetes, per no fer estudis, per plegar-se als interessos privats d’empreses i per no defensar l’interès general”

El Grup ACS renuncia a la concessió d’explotació del magatzem de gas Castor

La companyia Escal UGS, participada pel grup ACS, ha anunciat aquest dimecres que renuncia a la concessió de l’explotació de la planta Castor, dedicada a l’emmagatzemament subterrani de gas natural, segons ha informat el grup constructor a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

ACS ha iniciat el procés d’obtenció de l’autorització prèvia per part del Banc Europeu d’Inversions i, eventualment, de l’assemblea de titulars dels bons per al finançament de la planta.

De fet, a banda dels sismes causats per la planta, una de les claus és el finançament després que la setmana passada l’agència de qualificació Fitch rebaixara tres graus la valoració dels bons davant la incertesa del projecte.

La setmana passada Fitch va situar en bons escombraria els bons per al finançament de la planta en considerar que l’escenari més probable és que la promotora Escal UGS, en mans majoritàriament d’ACS, renuncie al projecte a finals de novembre. Aquesta és la data que l’empresa es va comprometre a posar en marxa el Castor o, en cas contrari, retornar als inversors bona part dels més de 1.400 milions d’euros obtinguts gràcies a l’emissió efectuada amb el suport del Banc Europeu d’Inversions (BEI) -que va comprometre en l’operació 500 milions públics-.

Per la seua banda, el Govern espanyol va quantificar en 1.700 milions d’euros el cost que suposaria tancar la planta. Així ho va explicar fa uns dies el secretari d’Estat d’Energia, Alberto Nadal, que va afegir que el tancament definitiu del projecte Castor s’havia de “pensar” i que potser calia plantejar-se una utilitat en un futur. La planta ha causat uns 600 moviments sísmics a la costa d’Alcanar i Vinaròs.

Comparteix

Icona de pantalla completa