Diari La Veu del País Valencià
Plataforma civil contra les prospeccions petrolieres al País Valencià

RedactaVeu / Calp

L’Àrea d’Ecologia i Medi Ambient d’Esquerra Unida a la Marina Alta ha convocat una reunió per a aquest dimecres 25 de juny a les 20 hores amb representants de la plataforma ‘Petroli No, Columbretes Netes’ de Castelló de la Plana, i amb la cooperativa ‘Som Energia’, amb l’objectiu d’organitzar una resposta ciutadana al País Valencià contra les propeccions petrolieres previstes al Golf de València.

Segons un comunicat d’EUPV Marina Alta, “considerem que el perill de les prospeccions exigeix una resposta organitzada de la societat civil”. Així mateix, l’organització aposta pel treball conjunt “perquè puguem paralitzar les agressions al nostre litoral”.

Per aquesta raó, ha convidat la Plataforma Columbretes Netes de Castelló i a la Cooperativa Som Energia “perquè ens ajuden a establir uns objectius i una metodologia de treball que vaja més enllà de fotos i declaracions a la premsa, és a dir, organitzar la resposta ciutadana”.

A més, estan convidats a formar part de la mateixa administracions, partits polítics, associacions ecologistes, d’empresaris, sindicals, de mariners, confraries i persones individuals.

La reunió tindrà lloc aquest dimecres a les 20 hores a Calp, al Casal d’associacions.

Entre els punts que s’abordaran i que estan inclosos en l’ordre del dia, figuren la presentació de la plataforma; objectius, propostes i accions de la plataforma Columbretes Netes; perills reals sobre la fauna i flora marina de realitzar-se les prospeccions en les costes del País Valencià; breu explicació del treball en la cooperativa Som Energia d’energies renovables; lectura i aprovació del Manifest; aprovació del nom i el logotip de la plataforma; elecció de coordinador/a, creació de grups de Treball No A les Prospeccions i desenvolupament del Nou Model Energètic en la Marina Alta.

Comparteix

Icona de pantalla completa