Diari La Veu del País Valencià
Més de 200 fotografies del País Valencià al concurs Wiki Loves Earth

RedactaVeu / València

La natura és de tots i la Viquipèdia també estima la natura. Per això ha engegat aquest concurs arreu del món per descobrir el patrimoni natural i poder compartir les fotografies, que serviran per il•lustrar la Viquipèdia i qualsevol altre projecte de coneixement lliure.

Segons Àlex Hinojo, responsable de projectes d’Amical Wikimedia, “aquest tipus de concursos van molt bé per donar a conèixer el nostre patrimoni a un públic més ampli, i també per documentar el seu estat per a generacions futures”.

La millor foto de patrimoni natural de les Illes Balears tindrà un premi especial.

Les 10 fotos finalistes

Entre espais naturals, microreserves de flora, zones humides, coves catalogades i platges, en total són 3.522 objectius a fotografiar del País Valencià. El jurat ha valorat les fotos presentades. Entres aquestes línies es presenta el resultat de les 10 fotos finalistes que opten al primer premi que serà anunciat en l’acte de lliurament de premis el proper dimecres 2 de juliol, a les 19 hores, a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona.

Wiki Loves Earth es va iniciar l’any 2013 com una prova pilot a Ucraïna i aquest any s’ha obert a nivell mundial. S’ha organitzat de forma federativa amb un nivell local i un d’internacional.

Hi ha diferents categories de participació i premis, i un jurat escollirà els guanyadors del concurs local i també els seleccionats per participar en el concurs internacional. El jurat català estarà format per fotògrafs, professionals de medi ambient i usuaris experimentats de Wikimedia.

Comparteix

Icona de pantalla completa