Diari La Veu del País Valencià
La Policia deté l’exdirector i l’actual responsable de Vaersa per malversació
Europa Press / València

Les detencions es van registrar aquest mateix dilluns, segons les mateixes fonts. No obstant açò, l’actual director va ser posat en llibertat després de declarar davant la Policia amb citació per a comparèixer aquest dijous davant el jutjat, segons ha confirmat en els passadissos de les Corts el vicepresident del Consell, José Ciscar.

El jutjat que investiga els fets ha decretat secret de sumari. Respecte a l’anterior responsable, no s’ha precisat la seua situació.

La gestió de Vaersa ha sigut qüestionada pel sindicat CGT, que ha presentat fins a tres denúncies en Fiscalia Anticorrupció, l’última d’elles posava en dubte la compra de 65 vehicles tot terreny per 1,4 milions l’any 2010.

Les altres dues denúncies fan referència al pagament de productivitat a directius de Vaersa i a l’abonament d’1.800.000 euros a un advocat suposadament contractat ‘a dit’. Com a conseqüència d’aquestes denúncies, la Fiscalia Anticorrupció va obrir una recerca.

Així mateix, en relació amb aquesta empresa pública hi ha una sentència recent del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) que considera que la labor dels tècnics de Vaersa en la realització d’estudis d’impacte ambiental excedia del contingut tècnic funcional que tenia encomanat.

Per al tribunal, aquesta tasca “suposa, ‘de facto’, l’exercici de les potestats administratives en matèria de control i decisió sobre l’adequació mediambiental dels projectes que li són sotmesos a informe”.

Comparteix

Icona de pantalla completa