Manifestació de l’orgull gai, aquest dissabte a València

Lambda ha convocat la ciutadania a sumar-se a la manifestació de l’Orgull per defensar els Drets Humans Internacionals. La manifestació eixirà a les 19.30h de la plaça del Parterre
26 juny 2014 01:00h
RedactaVeu / València

Lambda-Col•lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals convoca un any més la manifestació de l’Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual (LGTB) que aquest any estarà centrat en la reivindicació dels Drets Humans de les persones LGTB a nivell internacional.

La manifestació, amb el lema ‘Drets Humans Internacionals: LGTB lliures i iguals’, està organitzada per Lambda i convocada conjuntament amb els diferents col•lectius LGTB del País Valencià: AMPGYL, CLGS de la Safor, Col•lectiu LGTB de Xirivella, Diversament-Camp de Morvedre, Diversitat Alacant, Galesh i Samarucs.

A les 19:30 hores, i abans de començar la marxa, tindrà lloc en el Parterre i davant de la pancarta de capçalera, una 'performance' on s’escenificaran els diferents tipus de violència que pateixen les persones LGTB arreu del món: insults, violacions, execucions, tracta de persones i suïcidi.
 

A la marxa han confirmat la seua assistència entitats socials com Amnistia Internacional, Calcsicova i la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir; els principals sindicats valencians (CCOO-PV, UGT-PV i Intersindical Valenciana); la quasi totalitat dels principals partits polítics (PSPV-PSOE, Compromís, EUPV, ERPV, UPyD, PACMA i PODEMOS); així com empreses compromeses amb les reivindicacions d’homosexuals, transsexuals i bisexuals.

Malgrat els avanços que s’han produït en molts llocs del planeta, que han aconseguit que a països com el nostre les persones LGTB gaudisquen d’una protecció i igualtat legal, hi ha encara 78 països on és delicte ser lesbiana, gai, transsexual o bisexual, amb càstigs que van des d’agressions físiques, violacions “correctives”, condemnes de presó, o fins i tot penes de mort en 7 d’aquestos estats.

“Amb la finalitat que la gent siga realment conscient de la repressió que viu el nostre col•lectiu a moltes zones del planeta, abans de començar la manifestació, el grup de Drets Humans de Lambda ha preparat una 'performance' on s’escenificaran els diferents tipus de violència que pateixen les persones LGTB arreu del món”, explica Mar Ortega, coordinadora general de Lambda.

Per altra banda, des de Lambda destaquen també que aprofitaran la manifestació de l’Orgull per fer públic el seu rebuig a les retallades ideològiques que estan duent a terme les administracions valencianes i estatals, “retallades en sanitat que són discriminatòries per a dones lesbianes i bisexuals, persones amb VIH, i homes i dones transsexuals; retallades en educació que posen fre a la lluita contra l’assetjament escolar i a l’educació en el respecte; retallades laborals que obliguen a moltes persones LGTB a viure dins de l’armari per por a ser acomiadades de la feina, etc”, afegeix Ortega.

Camions, carrosses, música i batucades

Com cada any, la manifestació comptarà també amb una part festiva, formada per diferents restaurants, locals d’oci i discoteques que recorreran els carrers de la ciutat amb camions, carrosses, música i batucades, la qual cosa servirà de punt final a un conjunt d’activitats que Lambda porta organitzant al llarg de tot el mes.

Les activitats continuaran en juliol, entre d’altres, amb l’acte d’entrega dels Premis Margarida Borràs (dimecres 2 de juliol en el Col•legi Major Rector Peset) i amb la presència de l’associació en la Manifestació Estatal de l’Orgull LGTB que tindrà lloc a Madrid el proper dissabte 5 de juliol.next