Diari La Veu del País Valencià
La PAF registra l’informe fracking censurat pel Ministeri Medi Ambient
RedactaVeu / Castelló de la Plana

La Plataforma Anti Fracking Comarques de Castelló ha aconseguit l’informe que va realitzar l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) per encàrrec del Ministeri de Medi Ambient i que ha sigut censurat pel Govern Central durant sis mesos, segons ha informat en un comunicat.

L’Informe realitzat pels tècnics de l’IGME, amb data de gener del 2014, alerta de la “multitud de riscos” que suposa la utilització de la fractura hidràulica per a l’explotació d’hidrocarburs i exposa un gran nombre de “recomanacions ambientals en relació a les mesures preventives i correctores per a aquest tipus de projectes”, la qual cosa, segons PAF i Arca Ibèrica “pareix no ha sigut del grat dels responsables del Ministeri de Medi Ambient en haver demanat que es dulcifiquen les mesures correctores”.

Aquest matí de divendres, els representants de la PAF amb Arca Ibèrica, han registrat el dit informe a la Diputació de Castelló perquè siga traslladat a la Conselleria de Medi Ambient “a fi que el tinga en compte a l’hora de valorar els projectes de l’empresa Montero Energy S.L. que afecten les comarques del Nord del País Valencià“.

Denúncia al Parlament Europeu per l’ocultació de l’informe

Al mateix temps, han denunciat al Parlament Europeu l’ocultació d’aquest informe per haver-se vulnerat la Convenció Aarhus per la qual no es pot silenciar cap informe en matèria medi ambiental.

Des de la PAF s’ha aprofitat la visita a la Dipcas per traslladar el seu “malestar” a la secretaria del Sr. Moliner, “atés que aquest contínua ignorant a aquest col•lectiu ciutadà que a finals de gener va rebre la confirmació que atendria a la sol•licitud de reunió que se li va demanar i que a hores d’ara, encara no ha sigut concedida”.

La PAF considera aquesta falta de resposta una “falta de consideració” donada la “trajectòria d’aquest col•lectiu” i “una passivitat preocupant” per part del president provincial “davant la importància que suposen aquests projectes que amenacen el futur “ de les comarques del Nord del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa