Diari La Veu del País Valencià
Imputat l’alcalde (PP) de La Vall d’Uixó per presumpta malversació
Europa Press / Castelló

La causa s’ha obert després de ser admesa a tràmit la querella que va presentar la Fiscalia de Castelló contra el primer edil pels presumptes delictes de prevaricació, malversació i frau il·legal per aprovar el pagament d’una desena de factures de més de 700.000 euros a l’empresa adjudicatària del servei de neteja i recollida de residus -Secopsa Medi ambient SL.- malgrat no estar conformades pels tècnics municipals, segons va informar en el seu moment el grup socialista en aqueix ajuntament.

Tant el PSPV com EU van denunciar presumptes irregularitats després que l’ajuntament adjudicara el servei a aquesta empresa al 2009 en considerar que “s’estaven produint incompliments del contracte per part de l’ajuntament, la qual cosa va provocar l’obertura de quatre expedients sancionadors”, segons va assenyalar el regidor del grup socialista Josep Tur.

Tanmateix, l’edil va assegurar que existeix un cinquè expedient sancionador a l’empresa que “ha quedat suspès per ordre de l’alcalde”.

Una de les denúncies de l’oposició es referia a una relació de deu factures per valor de més de 700.000 euros corresponents a serveis prestats per l’empresa que, segons el regidor socialista, “els tècnics municipals no van conformar en considerar que no es corresponien amb el que fixava el contracte” i el pagament del qual va autoritzar Óscar Clavell quan era regidor d’Urbanisme de l’ajuntament.

Tur va preguntar en el ple de l’ajuntament a què es devia el pagament de les factures, “encara que al principi no se’m va contestar i després se’m va respondre per eixir del pas”. Com a conseqüència, el PSPV i EU van presentar un escrit davant la Fiscalia en el qual denunciaven els fets per si els mateixos podien ser constitutius de delicte.

La Fiscalia va decidir presentar una querella contra l’alcalde de La Vall d’Uixó per presumptes delictes de prevaricació, malversació i frau il·legal, que va ser remesa al jutjat el passat dia 13 de maig, el qual ara l’ha admès a tràmit i ha citat a Clavell a declarar com a imputat.

Comparteix

Icona de pantalla completa