Diari La Veu del País Valencià
Una web contra ‘el terrible atropellament’ de la sanció a Oltra
Europa Press / RedactaVeu / València

La diputada s’ha mostrat “emocionada i agraïda” per aquesta “presentació de luxe” en la qual, al seu semblar, “s’ha demostrat que el manifest és un no a l’abús de poder” ja que ho han signat totes aquelles persones “que han entès que un representant no pot ser apartat de la vida pública per una majoria que abusa del poder i damunt, corrupta”.

En aqueix sentit, ha afegit que “és molt important que la iniciativa transcendisca de la sanció i de les sigles de partit perquè ací es parla de política i de democràcia”. “Açò està per sobre dels interessos de partit de cadascun perquè és un fet que concerneix a tots els ciutadans”, ha assegurat.

“Per a mi és un honor estar defensant en aquest moment una democràcia de tots, on totes les maneres de pensar, de sentir i de votar han de tenir cabuda i han de ser tractades amb respecte i dignitat”, ha indicat.

Així, amb aquesta web en la qual s’inclou un manifest de suport a Oltra, els seus impulsors han demanat als ciutadans, “siguen de la ideologia que siguen”, que signen aquest text “que parla de democràcia”.

D’aquesta manera s’ha pronunciat el catedràtic en Geografia Política de la Universitat de València, Joan Romero, durant la seua intervenció en la presentació en la qual ha indicat que “aquest país necessita una legitimació d’urgència” i ha assegurat que Oltra “serà una actriu política rellevant en aquest treball”.

Així mateix, Romero ha lamentat que el president de les Corts “més conegut com l’oncle Juan”, “seguisca sent president mentre que Oltra no pot asseure’s en l’escó en el qual el País Valencià ha decidit que estiga”, un fet que ha qualificat com “una paradoxa”.

Sobre aquest tema, ha afegit que “parlament i porta tancada són una contradicció” i ha assegurat que la sanció és fruit “d’una interpretació tan parcial com dubtosa d’un acte que en una democràcia madura no hauria de ser més que una anècdota”.

Per la seua banda, el professor de Dret Constitucional de la Universitat d’Alacant, Manuel Alcaraz, ha assegurat que aquest manifest és “un text breu que sintetitza la solidaritat i la indignació” de la societat valenciana per la sanció “injusta i poc constitucional” imposada a Oltra.

A més, ha afegit que encara que “la iniciativa sorgeix del col·lectiu de Compromís a Alacant”, és “fruit del treball que ha mobilitzat la consciència de més de 200 persones” i ha destacat “la pluralitat ideològica” de les persones que fins ara han signat el manifest.

Una web molt senzilla

Aquesta web va sorgir després que el passat 11 de juny el ple de les Corts aprovaren, en un ple a porta tancada i amb els únics vots del PP, sancionar la portaveu adjunta de Compromís amb la suspensió temporal de la condició de diputada durant un mes.

Un dels creadors de la web www.manifiestomonicaoltra.info, Sergi Campillo, ha explicat als assistents a la presentació que la pàgina “és molt senzilla i bilingüe” i que inclou “tant el manifest com els diferents camps a emplenar per a signar-los”.

Així mateix, ha explicat que inclou una llista de signants i un vídeo amb les declaracions de Mònica Oltra després de la notícia de la cessió, a més de diversos articles sobre la diputada.

Comparteix

Icona de pantalla completa