Diari La Veu del País Valencià
La Policia no va identificar els neonazis que col·locaren una esvàstica en el tendal del Madrid
RedactaVeu / València

El Govern sosté que quan “els primers agents comissionats pel Centre de Coordinació arribaren al punt de l’incident, els autors ja havien marxat, resultant infructuoses totes les gestions practicades per a la seua localització i identificació”. Sixto ha mostrat reticències sobre la versió oficial del Govern atès que “nombroses fotografies mostren ultres fotografiant-se tranquil·lament amb l’esvàstica”.

El Govern manté que moments abans de l’arribada de les unitats policials comissionades, “segons testimonis presencials , moments abans, un grup de persones no identificades havien penjat una bandera amb una esvàstica en un dels laterals del tendal, la qual cosa provocà una general i airada protesta per part dels aficionats del Real Madrid”. I continua: “la protesta massiva de l’afició madridista provocà que els mateixos subjectes que moments abans havien penjat el símbol nazi, es veieren obligats a retirar-lo i eixir corrent del lloc”.

De nou, vàries fotografies, algunes de les quals són autoria dels ultres, contradiuen la versió oficial del Govern: “no pareix que hi haguera molta pressió per retirar la bandera quan hi ha nombroses fotos d’ultres cremant banderes independentistes i ingerint alcohol davant l’esvàstica”. A més a més, Sixto es pregunta per l’actuació de la Brigada d’Informació atès que, segons testimonis gràfics, “alguns líders ultres valencians apareixen fotografiats amb l’esvàstica i acompanyats de neonazis madrilenys”.

Finalment, el Govern afegeix que “durant la jornada del dia 16 d’abril de 2014, el Cos Nacional de Policia practicà sis detencions per delictes violents i alçà 25 actes amb proposta de sanció per diversos actes d’intolerància, contraris a la Llei contra la Violència, la Xenofòbia i el Racisme en l’Esport, entenent que aquests resultats no són indicatius d’una suposada permissivitat no procedint a l’obertura de cap investigació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa