Diari La Veu del País Valencià
IU demana un front d’esquerres per a les eleccions de 2015
Antonio Maestre / Madrid

Cayo Lara crida a avançar cap a la consolidació d’un bloc social i polític amb aspiració de guanyar la majoria de la ciutadania per a la construcció d’una alternativa de país. Un nou model que tinga com a objectiu últim la construcció d’un Estat en el qual prevalga el social enfront dels interessos de les elits. Demana a la resta de formacions i al seu partit conformar un front ampli que respectant la idiosincràsia de cada força puga aconseguir la majoria en les eleccions generals de 2015.

Cayo Lara s’ha mostrat comprensiu amb la nova realitat, i ha declarat que el nou temps no passa per una simple confluència de sigles i les fórmules clàssiques d’uniformitat, sinó per nous mètodes de convergència basats en el treball social i la cooperació en lluites específiques.

Una picada d’ullet clara a Podem i Pablo Iglesias, que en nombroses ocasions s’han mostrat oberts a realitzar un front ampli amb IU que fóra més enllà d’una simple coalició de partits.

No solament Cayo Lara en la seua al·locució s’ha mostrat obert a aqueixa confluència d’esquerres. Alberto Garzón en l’entrada al Consell Polític Federal en ser preguntat per la premsa ha declarat que és un temps nou de lideratge col·lectiu i confluències.

Una posició que cada vegada té més pes en el si d’Esquerra Unida, mes encara, després que el partit haja encomanat a Alberto Garzón la tasca de liderar un procés constituent i de convergència amb la resta de formacions polítiques i socials.

La proposta d’informe que arreplega la crida a la confluència de les esquerres, i que Cayo Lara ha presentat en el Consell Polític Federal, serà debatut al llarg del dia de hui i serà aprovat a última hora de la vesprada.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa