IV Assemblea nacional dels adherits a la coalició Compromís

S'ha celebrat a les instal·lacions de Ca Revolta en la ciutat de València. La presència dels independents va ser molt nombrosa i va omplir el recinte del local
29 juny 2014 01:00h
RedactaVeu / València

Gent de Compromís valora positivament els resultats dels passats comicis al parlament europeu tant per la consecució d'un eurodiputat en la figura de Jordi Sebastià com per l'augment i consolidació del vot en zones com les comarques centrals del país; no obstant això observen una pèrdua d'expectatives en les zones urbanes que ha de moure a reflexió i anàlisi crítica.

En aquest sentit se sentiren moltes veus crítiques respecte de la comunicació general de Compromís i en concret en les passades eleccions europees fins el punt que la Mesa les transmetrà per a la seua consideració en l'executiva.

El representant de “Xúquer Viu” i regidor de l'Alcúdia per Compromís, Paco Sanz exposà els treballs d'aquesta plataforma per la defensa dels cabals del riu valencià per excel·lència; l’assemblea ha donat suport als defensors de l'aigua del Xúquer. De la mateixa forma, la plataforma en defensa de les platges de l'Auir, un dels pocs espais naturals litorals valencians que queden al país, va estar defesat per Yolanda Santos de Compromís per Gandia i va rebre el suport en bloc dels presents. Per últim José luís Garcia de Compromís per Benetússer va defensar la proposta de recuperació del camí vell de Picassent com un projecte de dinamització economicoturístic dels pobles de l'Horta Sud amb la ciutat de València.
 

Els representants en la comissió de primàries de l'assemblea Ruben Tello i Ismael Sanchis van informar els adherits sobre els canvis que previsiblement Compromís es pot plantejar en les noves eleccions,  Els presents acordaren proposar cancel·lar l'orde de prelació en les reserves de pluralitat de llistes, la determinació d'un màxim de 5 avals per a presentar candidats a les llistes, la substitució dels llocs 2,5 i 7 pels 2,4 i 6 com a rectificació de reserva de pluralitat.

Diferents membres responsables del grup de treball de Gent de Compromís van presentar tres propostes de resolució aprovades per l'assemblea, referides a participació, organització i transparència. Respecte de la primera, Yolanda Santos proposà: Que les assemblees nacionals de Gent de Compromís, d’ara endavant, siguen obertes a la ciutadania i cedim protagonisme a les persones per rebre el seu missatge de primera mà.- Que emprem aquestes assemblees nacionals per debatre temes interns quan s’escaiga i que (…) donem pas als problemes reals de la gent d’una manera prioritària.

Quant a organització, el representant de GdC Ester Tarín i Cristian Ballesteros i davant de la possible proposta de conversió de la coalició Compromís en una federació de partits defengueren que, es tinguen en consideració els drets i deures dels militants de Gent de Compromís i la seua igualtat a la resta de militants de la coalició com a punt inqüestionable en el procés de construcció del nou estatus jurídic de Compromís i que es respecte i s’accepte la voluntat de participació, aportació, negociació i diàleg de Gent de Compromís com a actor de rellevància en tot el procés.


 
next