Diari La Veu del País Valencià
Oposició ciutadana al macrocentre d’Ikea a Alacant
RedactaVeu / Alacant

La PIC indica que “En aquesta decisió del Consell no sembla acreditada la coherència amb el model i estratègia territorial del municipi, que en aquesta figura jurídica de la ATE amb prou faenes té competències, ni té en compte els gravíssims problemes d’accés i mobilitat que un macrocentre d’aquestes característiques generarà, i que ha sigut posat de manifest pel Ministeri de Foment en l’informe sobre la implantació de IKEA a Rabassa, i que segueix sense resoldre’s”.

“Tampoc s’ha valorat l’oposició de l’Associació de Comerciants, posada de manifest pel seu President, ni l’impacte econòmic global en la ciutat i el seu balanç de beneficis i pèrdues, en el context de crisi en què encara estem, ni la tramitació de la peça separada del Brugal referit a Rabassa/IKEA i altres problemes jurídic-penals de l’Alcaldessa i el Sr. Ortiz, que poden acabar esguitant el mateixi Consell”.

“Després de la Declaració del Consell, ha de seguir l’elaboració i aprovació d’una proposta del projecte que serà objecte d’execució i gestió, iniciant-se per la Conselleria competent (no l’Ajuntament que pinta en açò molt poc) un procés de consultes i participació pública, amb avaluació ambiental, subjecta a al·legacions, tant de particulars com d’organitzacions polítiques i ciutadanes”.

“La PIC, en aquest procés de participació que ha d’obrir-se ara, va a manifestar la seua opinió, no a la tenda de mobles d’IKEA, sinó a l’execució d’aquest nou centre comercial per entendre que, si finalment arriba a realitzar-se, constituirà un autèntic desastre urbanístic i econòmic per a la ciutat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa