Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Si Cotino continua és perquè Fabra vol’

RedactaVeu / València

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís a les Corts, Mònica Oltra, ha manifestat: “Que el senyor Cotino seguisca sent president de les Corts a hores d’ara és una cosa inexplicable” ja que “en cap país democràtic estaria passant això”.

Mònica Oltra ha assenyalat que el fons de les escoltes telefòniques a l’empresari Enrique Ortiz “és una cosa que es coneix des de fa temps, el que passa que ara d’una manera molt descarnada s’estan escoltant les converses d’aquells que tenien els telèfons punxats per ordre judicial i evidencien, al detall, fins a quin punt la trama de la família Cotino saquejava les arques públiques i fins a quin punt les decisions es prenien, no en funció de l’interès general, sinó en funció d’uns interessos econòmics molt concrets i particulars”.

Pel que fa a les declaracions públiques d’aquest dilluns del mateix Juan Cotino, la diputada de Compromís ha assenyalat que “quan algú ix a dir que no dimitirà és perquè hi ha motius perquè dimitisca” i ha afegit que “ha hagut d’assegurar públicament que no dimitirà perquè hi ha motius objectius i hi ha pressions ciutadanes perquè aquest senyor deixe d’estar al capdavant de les Corts”.

Fabra ‘dóna una imatge deplorable’

Respecte a les declaracions d’Alberto Fabra, Oltra ha posat en relleu que “és president de la Generalitat i a més és president del Partit Popular, que és el grup majoritari del parlament valencià”, i que Fabra es limite a dir que ell accepta la dimissió a aquell que se’n vol anar “dóna una imatge deplorable i evidencia fins a quin punt és inútil en aquest moment com a president al capdavant de la institució i al capdavant del seu partit”.

“Si Fabra només pot acceptar la dimissió d’aquell que se’n vol anar és que no és un president, és un registre que es limita a registrar les dimissions”, ha indicat Oltra.

A més, ha recordat que el PP té majoria a les Corts i el seu grup té 55 diputats, “el seu partit va posar ací el senyor Cotino, i igual que el van posar, el poden llevar”. “Si Cotino segueix al capdavant de la institució és perquè el PP vol mantenir-lo, perquè té la majoria a la cambra per, o bé fer-lo renunciar, o per llevar-lo de president d’un parlament la dignitat del qual es mereix almenys tindre una persona decent al capdavant”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa