Diari La Veu del País Valencià
EUPV presenta al ple una PNL que demana la dimissió de Cotino

RedactaVeu / València.

La síndica d’Esquerra Unida en les Corts, Marga Sanz, ha enviat la Proposició No de Llei a tots els grups parlamentaris de la cambra autonòmica, inclòs el PP, a qui els demana suport perquè aquesta proposta puga debatre’s al plenari que se celebrarà el dijous d’aquesta mateixa setmana. La PNL demana la dimissió immediata de Cotino per la seua vinculació a diversos escàndols de corrupció.

Sanz qualifica “d’insostenible que Cotino continue un minut més com a president d’aquesta cambra. Els casos de corrupció en què està implicat s’acumulen. És una vergonya, i ho és més que Fabra estiga de braços creuats”.

Per a Sanz, “és trist que Cotino continue agafat al càrrec de president de les Corts com si fos una taula de salvament. Està embrutant la institució i la seua credibilitat política. Esperem que els grups parlamentaris facen costat a aquesta proposta, especialment el PP. La màxima autoritat de les Corts ha d’estar lliure de tota sospita”, subratlla.

La PNL és de tramitació immediata i exigeix la dimissió de Cotino, recordant els nombrosos casos de corrupció en què està implicat: el seu paper com aconseguidor de negocis per a l’empresa de la seua família i per a altres, en la tèrbola organització de la visita del Papa, en la trama Gürtel, en el saqueig en la depuradora de València, en els pagaments en negre a Bárcenas, en l’intent de compra de voluntats de familiars de víctimes de l’accident de Metro o en el tracte de favor a residències de la tercera edat de la seua família.

Comparteix

Icona de pantalla completa