Diari La Veu del País Valencià
Les Marxes de la Dignitat augmentaran la pressió

RedactaVeu / València

Les Marxes de la Dignitat augmenten la pressió i en els propers mesos intensificaran les protestes al carrer. Així, el 29N tindrà lloc una mobilització estatal descentralitzada, segons han informat fonts d’Intersindical Valenciana.

Diumenge 29 de juny va tindre lloc l’Assemblea Estatal Marxa de la Dignitat, amb la participació de més de 150 persones pertanyents a les diferents organitzacions i col•lectius.

Entre les propostes aprovades figuren donar suport i participació a la Diada de Catalunya el pròxim 11 de setembre; la convocatòria d’una marxa a Astúries el 24 d’octubre durant l’entrega dels premis príncep d’Astúries; donar suport a les manifestacions contra la llei de l’avortament que es convoquen durant la seua tramitació al Congrés.

A més, es va acordar donar suport a les mobilitzacions que es plantegen en els diferents sectors (ensenyament, sanitat, transport, energia, etc) i la convocatòria de Marxes descentralitzades en els diferents països, regions i comunitats autònomes de l’Estat amb la setmana de lluita que culminaran el 29N amb grans manifestacions simultànies en diverses ciutats.

En la propera reunió estatal de les Marxes de la Dignitat, que tindrà lloc el 4 d’octubre, a València, es debatran i concretaran altres accions com: marxa als paradisos fiscals d’Andorra i Gibraltar: marxa a Brussel•les; coordinació amb les lluites d’altres pobles d’Europa, en especial del Sud i de l’Est….

També es va acordar incloure com a reivindicacions centrals de les Marxes com ara la retirada de la Llei Gallardón, el suport a la ILP per una renda bàsica, la lluita contra la repressió social i la solidaritat activa amb les persones que estan patint-la.

Les reivindicacions de les Marxes de la Dignitat són, a més de les esmentades, el no pagament del deute; renda bàsica o treball; no als governs de la troica i no a les retallades ni a la repressió i totes aquestes es concreten en el lema ‘Pa, Treball, Sostre i Dignitat’.

Les Marxes de la Dignitat es van reunir durant els dies 28 i 29 de juny, a la ciutat de Mérida, per debatre sobre les propostes dels moviments socials, col•lectius, sindicats, partits polítics o plataformes i per acordar el seu full de ruta de mobilitzacions.

Dissabte 28 es van fer diverses taules redones sobre assumptes com: treball i renda bàsica; dret a l’habitatge i Serveis Públics; deute Públic, euro i sobirania econòmica; drets de les dones; repressió contra els Moviments Socials i de les Marxes de la Dignitat a l’abdicació del Rei: crisi de règim i construcció de Poder Popular.

El mateix dissabte es va fer un acte públic amb les intervencions de moviments socials i representants de les Marxes de la Dignitat i actuacions musicals.

Intersindical Valenciana, que és una de les entitats impulsores de les Marxes de la Dignitat, va participar activament en la reunió de Mérida tant en les taules redones, com en les comissions de treball i l’Assemblea Estatal.

Comparteix

Icona de pantalla completa