Brutal agressió trànsfoba a València i concentració de rebuig

“El xic que m’havia increpat em va agafar del braç i va accelerar el vehicle, portant-me a rossegons durant quasi 20 metres”. Concentració dimarts 19.30 hores plaça de l'Ajuntament de València
30 juny 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
Com relata l'agredida, M.C., “m’acabava d’acomiadar d’unes amigues amb qui havia passat la nit quan, al meu costat, van parar dos joves d’uns 25 anys que anaven amb cotxe, i després de dir-me diverses estupideses, em van preguntar si jo era un home”. M.C. explica que “arriba un moment que explotes, farta de tants insults, així que em vaig acostar a la finestreta del conductor per a encarar-me amb ell. Va ser en eixe moment quan el xic que m’havia increpat em va agafar del braç i va accelerar el vehicle, portant-me a rossegons durant quasi 20 metres”.

La víctima assenyala que està “viva de miracle”, ja que “l’agressió podria haver sigut fatal. Podria haver caigut a les rodes del cotxe o trencar-me el coll amb la caiguda”. Quan l’agressor la va soltar, va caure a terra mentre el cotxe fugia, per la qual cosa no li va donar temps a veure la matrícula del vehicle. Pocs minuts després va parar una patrulla de policia perquè la socorregueren i aquests van avisar una ambulància que la va traslladar a l’Hospital La Fe de València, on la van tractar de les ferides: un tall de 4 centímetres en un colze i les cremades produïdes a muscles i braços pel frec amb l’asfalt.

Després de ser atesa a l’hospital, i ja amb el comunicat mèdic, l’agredida va acudir a una comissaria de policia per a interposar una denúncia. M.C. manifesta el seu malestar pel tracte rebut tant pel personal metge com per la policia, “ja que vaig sentir que em tractaven com una cosa rara, amb mirades entre estranyesa i burla pel fet d’estar davant d’una dona transsexual. Crec que a una dona no transsexual no l’hagueren tractat de la mateixa manera, cosa que em va fer sentir molt malament”.


Ferides per l'agressió

Des de Lambda afirmen que, per desgràcia, fets com aquest no són aïllats en el nostre país, la qual cosa demostra que “encara que estiguem caminant cap a la igualtat legal, les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals estem lluny de gaudir d’una igualtat real i efectiva”. “És lamentable que el mateix dia que milers de persones recorríem els carrers de València per demanar respecte pels Drets Humans de les persones LGTB a nivell internacional, en la nostra pròpia ciutat es produïra un atac tan brutal a una dona per motiu de la seua identitat de gènere”, afirma Mar Ortega, coordinadora general de Lambda.

La víctima, a qui li han receptat antibiòtics per a prevenir la infecció de les cremades, es troba a casa recuperant-se de les ferides i del dolor que té en gran part del seu cos. “Des de la nostra associació desitgem una ràpida recuperació a la nostra companya i amiga, i esperem que puguen identificar i castigar els agressors. No pot haver cap agressió sense resposta, i instem els poders públics perquè actuen de forma activa i determinant. És intolerable que els agressors puguen caminar pel carrer sense objeccions, mentre les persones LGTB hem de mesurar cada pas que donem perquè ens juguem la nostra integritat física o psicològica, o fins i tot la vida en alguns casos”, afegeix Ortega.

Suport de Compromís

El diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha anunciat que la seua formació donarà suport i participarà en la concentració convocada per a demà dimarts, a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament del cap i casal per a denunciar l’agressió transfòbica que tingué lloc el passat dissabte per la matinada a la ciutat de València.

 Segons ha informat Ferri, “una dona transsexual va ser insultada i agredida brutalment per dos individus, que anaven en cotxe i que l’agafaren del braç i l’arrossegaren per la calçada, provocant greus cremades al seu cos”. Per al parlamentari de Compromís, “es tracta d’una brutal agressió que no pot quedar impune, per la qual cosa, demanem a les autoritats que actuen amb celeritat per posar els autors de l’agressió en disposició de la justícia. Aquesta brutal acció, registrada després de la manifestació del Dia de l’Orgull a València, no pot caure en l’oblit i els seus autors no poden estar ni un dia més en llibertat, perquè són persones que odien la diversitat i que no dubten en atacar les persones que no són com ells, posant en perill la vida dels agredits”.

Ferri ha fet una crida perquè la ciutadania participe en la concentració de demà, “per a demostrar que la nostra societat és oberta i tolerant i que entre totes i tots aïllarem els violents per a sempre”.
next