Diari La Veu del País Valencià
Vídeo- Oltra: ‘Senyories, vinc ací a documentar un miracle’
RedactaVeu / València

“Senyories, vinc ací a documentar un miracle. En set caixes, un miracle que s’ha produït en els últims anys i que encara l’autoria no la coneixem, però que documente ací, amb aquestes caixes, els centenars de casos de curacions miraculoses. Perquè això és del que estem parlant. Darrere de cada expedient hi ha una persona, hi ha una família i hi ha molt de patiment”, va indicar en el seu moment la diputada Mònica Oltra en la seua intervenció a les Corts Valencianes el passat 5 de juny, on va mostrar les caixes amb els expedients esmentats.

Oltra continuà la seua intervenció indicant: “En aquest cas: paraplegia, de grau 2 a grau 1. No els tècnics, signat per qui? Per la senyora Pilar Collado. Després de cooperació se’n vingué ací a fer miracles. El 28 de maig de 2012, ‘Miracle’ de nostra senyora. Paràlisi cerebral. De grau 3 a grau 2. Endevinen qui signa? La senyora Pilar Collado. Endevinen quin dia? 28 de maig de 2012. Febre Mediterrània. Curació miraculosa. De grau 2 a grau 1. Endevinen qui signa? La senyora Collado. Endevinen el dia? 28 de maig de 2012. Síndrome de down. Curació miraculosa. Grau 3 al grau 2. Endevinen qui signa? La Senyora Collado. Endevinen el dia? 28 de maig de 2012. I així, tots i cadascun dels expedients que estan ací”.

“Senyora Collado: 28 de maig del 2012. Miraculosament eixe dia es curaren moltes persones que es rebaixaren el grau del 3 al 2 o del 2 al 1. Té alguna explicació? Jo no sóc metge, no sóc tècnica, però sé que açò està podrit. I sé que el que s’ha d’investigar és qui va donar l’ordre política perquè es rebaixaren els graus”, continua la parlamentària.

Acte seguit, Oltra pregunta qui és el responsable que entre un qüestionari i l’altre “es canviara l’ordre de les preguntes per justificar una milloria que no existia” i denuncia que “ací hi havia una persona que va dir ‘a por ellos, a rebajar el grado’, a estaviar diners. Ací el que ha passat és que s’ha donat una ordre política per a estalviar diners i no ha importat que amb eixa ordre es generara patiment a milers de persones que necessiten una persona perquè no es valen per elles mateixes”.

Oltra finalitza la seua intervenció afirmant que “aquesta prova demostra que va haver una ordre per rebaixar graus de dependència. Açò té un impacte entre poder viure en dignitat i no poder”. Vostés són els responsables de la traïció que suposa donar una ordre així. Les veritats les seguirem contant des d’aquesta bancada. Aquesta és la vergonya que vostés s’enduran a casa quan l’any que ve perden les eleccions en deshonor”, conclou.

Cal assenyalar que Pilar Collado era en maig de 2012 directora general de Persones amb Discapacitat i Dependència, després d’ocupar el càrrec de directora de Cooperació en l’extinta Conselleria de Solidaritat.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa