Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana al Govern que reforce la persecució a les agressions homòfobes

RedactaVeu / València

Esquerra Unida ha condemnat i ha mostrat la seua “preocupació” pels fets denunciats pel col•lectiu Lambda de València arran de l’agressió que va patir una dona transsexual el passat dissabte, quan se celebrava el Dia de l’Orgull LGTB.

El grup d’esquerres ha sol•licitat a Delegació de Govern que intensifique la vigilància i la persecució a aquest tipus d’agressions homòfobes “i també racistes, xenòfobes, en definitiva d’odi, que es produeixen lamentablement en massa ocasions, i concretament també quan se celebren manifestacions com la de l’Orgull LGTB, o altres de contingut polític”, subratlla el diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto.

Sixto ha demanat al Govern conèixer també les xifres d’agressions d’aquest tipus que s’han produït al País Valencià, “perquè entenem que no poden quedar-se impunes i s’ha d’intensificar la persecució a aquesta violència que moltes vegades es produeix coincidint lamentablement amb actes concrets, ja siga l’Orgull LGTB o manifestacions com la del 25 d’abril”. Segons el diputat Ricardo Sixto, “són agressions d’odi que hem d’aturar d’immediat”.

Fiscalia especialitzada

Esquerra Unida ha demanat, a més, en reiterades ocasions, la creació a València d’una fiscalia especialitzada en crims d’odi.

Per la seua banda, el grup parlamentari autonòmic en les Corts Valencianes, també ha anunciat que presentarà al plenari del pròxim dijous una declaració institucional per condemnar els fets ocorreguts el passat dissabte a València.

“Esperem que tots els grups donen suport a aquesta declaració i que fets tant reprovables com el que va patir aquesta dona no tornen a ocórrer mai més”, ha destacat per la seua banda la parlamentària d’EUPV, Esther López Barceló.

Esquerra Unida ha anunciat que assistirà aquesta vesprada a la concentració convocada per Lambda a la plaça de l’Ajuntament de València per condemnar l’agressió.

Comparteix

Icona de pantalla completa