Diari La Veu del País Valencià
València clama contra l’homofòbia
RedactaVeu / València

Centenars de ciutadans i ciutadanes i representants de entitats socials, partits i sindicats han participat aquesta vesprada de dimarts en una concentració convocada per Lambda que s’ha celebrat a la plaça de l’Ajuntament de València per a denunciar l’agressió transfòbica que tingué lloc el passat dissabte a la ciutat de València coincidint amb el Dia de l’Orgull.

En la protesta, on s’han exhibit pancartes amb els lemes ‘Pels drets de les persones transsexuals’ i ‘Front a la transfòbia el masclisme, cap agressió sense resposta’, també han estat presents representants sindicals i màxims dirigents de partits de l’oposició, entre ells diputats de Compromís i d’Esquerra Unida.

“És lamentable que el mateix dia que milers de persones recorríem els carrers de València per demanar respecte pels Drets Humans de les persones LGTB a nivell internacional, en la nostra pròpia ciutat es produïra un atac tan brutal a una dona per motiu de la seua identitat de gènere”, va afirmar la coordinadora general de Lambda, Mar Ortega.

Des de Lambda han denunciat que, “per desgràcia”, fets com el registrat durant la matinada del passat dissabte a València “no són aïllats en el nostre país”, la qual cosa demostra que “encara que estiguem caminant cap a la igualtat legal, les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals estem lluny de gaudir d’una igualtat real i efectiva”.

El diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, tenia previst participar en la concentració. Per al parlamentari de Compromís, “es tracta d’una brutal agressió que no pot quedar impune”, per la qual cosa, des del seu grup han demanat a les autoritats que actuen “amb celeritat per posar els autors de l’agressió en disposició de la justícia”. Ferri ha indicat que aquesta concentració “demostra que la nostra societat és oberta i tolerant i que entre totes i tots aïllarem els violents per a sempre”.

També els representants d’Esquerra Unida que han estat presents en la concentració, han condemnat i mostrat la seua “preocupació” pels fets denunciats pel col·lectiu Lambda de València arran de l’agressió coincident amb el Dia de l’Orgull LGTB. Així, el grup d’esquerres ha sol·licitat a Delegació de Govern que intensifique la vigilància i la persecució a aquest tipus d’agressions homòfobes “i també racistes, xenòfobes, en definitiva d’odi, que es produeixen lamentablement en massa ocasions, i concretament també quan se celebren manifestacions com la de l’Orgull LGTB, o altres de contingut polític”, segons el diputat d’EUPV al Congrés, Ricardo Sixto.

EUPV ha demanat al Govern conèixer les xifres d’agressions d’aquest tipus que s’han produït al País Valencià, “perquè entenem que no poden quedar-se impunes i s’ha d’intensificar la persecució a aquesta violència”. Segons Sixto, “són agressions d’odi que hem d’aturar d’immediat”.

Cal indicar que Esquerra Unida ha demanat, a més, en reiterades ocasions, la creació a València d’una fiscalia especialitzada en crims d’odi com també ha anunciat que presentarà al plenari del pròxim dijous una declaració institucional per condemnar els fets ocorreguts el passat dissabte a València.
Finalment, també el Grup d’Acció LGTB del sindicat CCOO PV, present en l’acte, ha expressat la seua condemna i la seua “més enèrgica repulsa” a la “brutal agressió” que va tenir lloc a València el Dia de l’Orgull LGTB, així com l’agressió escomesa contra una parella homosexual a la platja de Torregarcía de la ciutat d’Almeria, també el passat dia 28 de juny.

Comparteix

Icona de pantalla completa