Diari La Veu del País Valencià
Cas Nóos / El PSPV recorre la decisió de no imputar Grau
Europa Press / RedactaVeu / València

Per al PSPV, “la decisió que la FTVCB finançara el València Summit va ser exclusivament del senyor Grau, que simplement es va limitar a informar els patrons de la fundació d’una decisió que ell ja havia pres”. Així mateix, destaca que la conducta del vicealcalde “desprèn indicis de malversació de cabals públics”.

El grup municipal socialista, personat en el ‘cas Nóos’ com a acusació, ha presentat un recurs al Jutjat d’Instrucció número 3 de Palma de Mallorca en el qual demana que es revoque la interlocutòria de data 25 de juny en entendre que existeixen “indicis racionals de criminalitat” en la conducta d’Alfonso Grau”, per la qual cosa reclama que s’acorde la conversió del procediment en abreujat contra ell.

Segons la formació socialista, Grau va modificar el repartiment de vots ponderat en el patronat de la Fundació Turisme València per a donar major pes al sector privat en la presa de decisions, malgrat que la seua aportació de diners per al funcionament de la fundació era “cap”, ja que el regidor cercava “mantenir la FTVCB com una fugida d’escapament de diners públics davant la IGAE”.

Així, subratlla que “encara que en el paper es diguera que l’Ajuntament posseïa el 34% dels vots del patronat, la vertadera realitat és que en ser l’única entitat que aportava diners per al seu funcionament tenia l’absolut control”. D’aquesta manera, destaca que el consistori valencià “controlava pràcticament el cent per cent dels vots dels patrons”.

La formació socialista indica que “els diners de la fundació eren públics” i afig que Alfonso Grau “durant més de 20 anys ha gestionat la fundació sabent que la seua conducta era manifestament contrària a dret”.

“Barberà es va reunir amb Urdangarin i Torres”

D’altra banda, el PSPV destaca en el seu recurs que va ser l’alcaldessa de València, Rita Barberà, “qui es va reunir amb Iñaki Urdangarin i Diego Torres”, i que “es va acordar al marge de qualsevol procediment administratiu l’adjudicació d’un contracte de serveis a favor dels interessos privats del senyor Urdangarin”.

En aquesta línia, el grup socialista assenyala que Grau va conèixer el projecte de l’Institut Nóos per l’alcaldessa i no per la Ciutat de les Arts i les Ciències SA (CACSA), i subratlla que el vicealcalde “es va limitar a informar” els patrons de la Fundació Turisme València “sobre una decisió que ell abans de la mateixa Junta ja havia pres: que la FTVCB finançara els València Summit de l’Institut Nóos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa