El nou barri de Font de Sant Lluís de València comptarà amb més de mil habitatges de protecció pública

La nova zona residencial disposarà de 12 blocs residencials que estaran envoltats per zones verdes i equipaments educatius i esportius, com ara un col·legi, un institut i una zona esportiva
18 desembre 2019 18:12h
Està previst que la primera promoció estiga acabada a finals del 2021 i que dins de tres anys siga "dels barris amb més serveis i oportunitats de València". / AJUNTAMENT VALÈNCIA

VALÈNCIA. El futur barri de Font de Sant Lluís de València comptarà amb un total de 2.328 habitatges, el 44% de protecció pública. Aquesta nova zona residencial disposarà de 12 blocs residencials que estaran envoltats per zones verdes i equipaments educatius i esportius, com ara un col·legi, un institut i una zona esportiva.

El projecte parteix d'una iniciativa privada que compta amb la col·laboració municipal, tot respectant els principis d'accessibilitat i sostenibilitat des dels quals treballa la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana.

Està previst que la primera promoció estiga acabada a finals del 2021 i que dins de tres anys siga "dels barris amb més serveis i oportunitats de València", dins de "una clara aposta per una política d'habitatge públic", com ha destacat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, en la visita d'aquest dimecres.

Les obres d'urbanització i construcció de blocs residencials han arrancat i preveuen la construcció d'un total de 24.681 metres quadrats dedicats a l'ús residencial, 65.000 de zones verdes i 59.016 d'equipaments esportius i educatius.

També es millorarà la connexió amb València mitjançant el desdoblament del pont de Malilla; la solució als accessos al sector des de la V-30 i la V-31, i la construcció de tres quilòmetres de carril bici que connectaran amb el barri.

Durant el projecte s'ha buscat la "màxima optimització dels recursos", amb la reutilització dels enderrocs de les demolicions per a la nova construcció i el soterrament de l'entramat elèctric, amb la finalitat de millorar el paisatge urbà i procedir a alçar les edificacions, segons detalla l'Ajuntament en un comunicat.

L'objectiu és que el nou barri de Font de Sant Lluís siga "el gran parc d'habitatge públic de València". Aquests solars municipals es gestionaran des de l'Ajuntament per a donar solució a les famílies treballadores i garantir el seu dret a l'accés a un habitatge digne.

Gràcies a la previsió de zones verdes i equipaments, es generaran, en definitiva, "espais on compartir i generar comunitat", com ha augurat la responsable de Desenvolupament Urbà.

next