Reoberta al bany la Platja Sud de Peníscola després d'un curt episodi de contaminació fecal

El consistori apunta els darrers episodis de pluges com a causants de l'arrossegament de bacteris al mar
4 setembre 2019 17:15h
El tancament de la platja es va dur a terme després de rebre els resultats de les analítiques fetes per la Conselleria de Transició Ecològica, que indicaven que existia contaminació fecal en les seues aigües. / PERE PRLPZ

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'Ajuntament de Peníscola (el Baix Maestrat) ha tornat a obrir al bany aquest dimecres la Platja Sud de la localitat després de donar per finalitzat l'episodi de contaminació fecal que va obligar al seu tancament aquest dimarts, quan es van detectar bacteris d'aquest tipus en les seues aigües.

El tancament de la platja es va dur a terme després de rebre els resultats de les analítiques fetes per la Conselleria de Transició Ecològica, que indicaven que existia contaminació fecal en les seues aigües. El consistori ha precisat que les dades conegudes aquest dimarts corresponen a les proves fetes dilluns.

Així mateix, aquest dimarts es van realitzar noves anàlisis els resultats de les quals s'han conegut aquest dimecres. Fonts del consistori han apuntat que s'ha decidit obrir la platja després de rebre aquests resultats, que indiquen que les aigües tornen a ser aptes per al bany.

L'Ajuntament ha assegurat que, d'aquesta forma, es confirma que s'ha tractat d'un episodi de contaminació de curta durada, produït presumiblement com a conseqüència de les últimes pluges.

En aquest sentit, el consistori ha explicat que Peníscola té un sistema de séquies que desemboca a la Platja Sud i que hi ha la possibilitat que la pluja haja arrossegat els bacteris fins al mar.

next