El nou conveni incrementarà el sou dels treballadors de l'administració de l'Estat fins a un 14%

CCOO celebra que, amb aquest acord, a finals del 2020 pràcticament cap treballador públic cobrarà menys de 1.200 euros
6 maig 2019 11:37h
Els augments de salari suposaran que a finals del 2020 pràcticament tot el personal cobre, com a mínim, 1.200 euros. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El IV Conveni Únic per al personal laboral de l'Administració General de l'Estat i l'Acord sobre els fons addicionals suposaran un augment de salari mitjà del 14% per als treballadors públics, que beneficiarà més de 10.200 valencians. Així ho ha explicat aquest dilluns Magín García, responsable del sector de l'Administració General de l'Estat de CCOO, que a més ha celebrat que en el tram de salaris més baixos la pujada rondarà el 12%.

Aquests augments suposaran que a data d'1 de gener del 2021, pràcticament el total dels treballadors de l'Administració General de l'Estat cobraran almenys 1.200 euros bruts al mes. CCOO PV considera "molt positiva" tant la signatura del conveni com l'anunci de l'Oferta d'Ocupació Pública de 20.000 llocs de treball per a tot l'Estat, aprovada just abans que el govern espanyol entrara en funcions. No obstant això, lamenten que encara no saben quantes places tocaran al País Valencià, però auguren que es "quedaran curtes".

A més, celebren que amb el conveni únic s'ha aconseguit pactar la possibilitat d'una jubilació parcial amb 62 anys, a data de l'1 de gener del 2021. Des de CCOO consideren que la mesura suposarà la renovació generacional de fins al 30% de la plantilla del personal laboral al País Valencià, on l'edat mitjana ronda els 57 anys.

Pèrdua d'ocupació

Magín García ha explicat que en l'àmbit de l'Administració General de l'Estat, entre 2015 i 2019, s'han perdut entre un 25% i un 28% de llocs de treball, fet que ha suposat el tancament d'oficines com la Tresoreria de Sueca. 

En aquest sentit, el representant sindical ha explicat que entre el personal de l'Administració General de l'Estat hi ha un 30% de precarietat i amb aquests acords la xifra es reduirà notablement. De fet, s'han pactat mesures d'estabilització de l'ocupació com per exemple el fet de convertir en fixes les places que a 31 de desembre del 2017 feia 3 anys o més que estaven ocupades per interins.

next