Un nou decret del Consell permetrà que les persones trans puguen formar part dels cossos d'emergència

Mónica Oltra destaca que la normativa "aprofundeix en la lluita de la no discriminació com a eix vertebrador de les polítiques del Botànic"
19 juliol 2019 18:05h
Les bases del decret estableixen que "no seran motiu d'exclusió per a l'ingrés en el cos els diagnòstics relatius a trastorns de la identitat sexual", segons ha explicat Oltra. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El Consell ha aprovat el decret pel qual s'estableixen les bases i criteris per a la selecció, promoció i mobilitat del personal dels serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament, que reconeix el dret a la identitat i expressió de gènere perquè "les persones trans puguen accedir en igualtat de condicions als cossos d'emergència", segons ha destacat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra. 

En el transcurs de la roda de premsa després del ple del Consell, Oltra ha insistit que la coneguda com a llei trans "fa un pas molt important en la nostra Comunitat, que és que la identitat i l'expressió de gènere en cap cas són una patologia". 

Per aquest motiu, ha continuat la vicepresidenta, "en aquest decret donem també efectivitat a aquests drets" perquè les persones trans puguen accedir "en igualtat de condicions a aquests cossos d'emergència, prevenció, extinció d'incendis i salvament". 

D'aquesta manera, les bases del decret estableixen que "no seran motiu d'exclusió per a l'ingrés en el cos els diagnòstics relatius a trastorns de la identitat sexual", ha explicat Oltra.

"Aquesta iniciativa aprofundeix en la lluita de la no discriminació com a eix vertebrador de les polítiques del Botànic", ha assegurat la vicepresidenta. "En aquest cas, la no discriminació per raons d'identitat o expressió de gènere", ha concretat.

Un marc comú i unificat per als processos selectius del personal 

El decret aprovat pel Consell estableix un marc comú i unificat per als processos selectius del personal dels serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament de les administracions públiques. 

Al País Valencià hi ha sis serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament (SPEIS): tres d'àmbit municipal dependents dels ajuntaments de Castelló de la Plana, València i Alacant, i altres tres d'àmbit provincial. 

D'aquesta manera, el decret regula els aspectes generals de les convocatòries; els sistemes d'accés i la mobilitat entre serveis; els processos de selecció; els tipus de proves; el curs selectiu; el nomenament com a personal funcionari de carrera, i l'òrgan tècnic de selecció.

next