Un nou pas de vianants al carrer de la Pau de València redueix la distància per a creuar

En més de 170 metres no hi havia passos de vianants en una de les vies més transitades de la ciutat 
15 abril 2019 14:20h
Durant l'última legislatura s'han establit 207 passos de vianants en calçada i 560 en carrils bici. / REGIDORIA DE MOBILITAT SOSTENIBLE

VALÈNCIA. Amb l'objectiu de millorar la permeabilitat de vianants del carrer de la Pau, aquest dilluns l'Ajuntament de València ha posat en marxa un nou pas de vianants semaforitzat a l'altura del carrer de Bonaire. D'aquesta manera, tal com s'apunta des del consistori, es dona solució a un tram molt concorregut per vianants que, entre els més de 170 metres que van de la plaça d'Alfons el Magnànim al carrer de les Comèdies, no disposava de passos per a creuar el carrer amb seguretat. 

El carrer de la Pau és una via de sentit únic per a la circulació del trànsit rodat i amb un límit de velocitat a 30 km/h. Per això, el fet de semaforitzar el nou pas respon sobretot a la idea de no interferir en la freqüència de les línies de l'Empresa Municipal de Transports (EMT )i, per tant, en el servei de transport públic, s'assenyala des del consistori.

"Aquest és només l'últim dels centenars de nous passos de vianants que han aparegut a la ciutat allà on les persones els necessitaven per a continuar els seus itineraris lògics", ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, preguntat al respecte per Diari La Veu. 

En aquest sentit, el regidor ha apuntat que, "en matèria de mobilitat, aquesta ha sigut sens dubte la legislatura en què s'ha posat les persones i el seu benestar per davant, i la prova més palpable d'això són els més de 200 nous de passos de vianants fets en calçada en menys de quatre anys, als quals es podrien sumar els 500 creats també sobre carrils bici i que tampoc existien fins a la nostra arribada". 

En eixe sentit, el nombre total de passos de vianants s'hauria incrementat concretament en 207 en calçada i 560 en carrils bici sobre vorera entre juny del 2015 i març del 2019, segons fonts del servei de Mobilitat consultades per Diari La Veu. Això suposaria un increment de 6,65% en el nombre passos de vianants en calçada durant eixe període, ja que al maig del 2015 la xifra total era de 11.506.

En eixe sentit, Grezzi ha indicat que "la prioritat i la protecció que estem donant a les persones que caminen a València està fora de tot dubte i continuarem treballant en aquesta línia".

next