Els nous bitllets de 100 i 200 euros entren en circulació aquest dimecres

Els bitllets grans s'ajusten a la mida dels de 50 i són més resistents que els vells
28 maig 2019 13:33h
Els nous bitllets incorporen mesures de seguretat noves. / FLCKR BCE

VALÈNCIA. Els nous bitllets de 100 i 200 euros, els últims de la sèrie Europa, entren en circulació aquest dimarts. Els bitllets incorporen elements de seguretat nous i millorats i poden comprovar-se fàcilment amb el mètode 'toque, mire i gire', ha informat el Banc d'Espanya en un comunicat.

En la part superior de la banda platejada, un holograma amb satèl·lit mostra xicotets símbols de l'euro que, en inclinar el bitllet, es mouen al voltant del número que indica el seu valor i s'aprecien amb més claredat sota una llum directa. La banda platejada també mostra la silueta d'Europa, el motiu arquitectònic i el símbol de l'euro en gran.

Els nous bitllets de 100 i 200 tenen ara la mateixa altura que els de 50, per la qual cosa són més fàcils de manejar i processar per les màquines. També cabran millor en la cartera de la ciutadania i tindran major durabilitat, ja que estaran menys exposats al desgast, assegura el Banc d'Espanya. 

El bitllet de 100 és el tercer més utilitzat després dels de 50 i 20. La demanda de bitllets de 100 i 200 està augmentant a una taxa anual del 7,6% i del 8,6%, respectivament.

Els bitllets de 100 i 200 de la primera sèrie, igual que les altres denominacions, continuaran sent de curs legal, continuaran utilitzant-se juntament amb els de la primera sèrie i s'aniran retirant gradualment de la circulació.

next