La novena edició del carnestoltes de Russafa festeja la interculturalitat amb 500 músics valencians

L'Ajuntament de València signarà enguany un conveni de col·laboració pel qual assignarà una ajuda de 6.000 euros a aquesta festivitat   
6 febrer 2019 18:00h
Unes 1.500 persones participaran al carnestoltes de Russafa. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El barri valencià de Russafa acull el pròxim dissabte dia 16 la novena edició del seu carnestoltes, en què música i ball seran els eixos centrals per a festejar la interculturalitat. Un total de 500 instrumentistes valencians, pertanyents a 22 bandes, posaran ritme a les danses de grups folklòrics d'altres països en una demostració de convivència entre cultures. 

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha anunciat aquest dimecres, durant la presentació de la desfilada, que es "reforçarà el suport" a aquest esdeveniment amb la signatura d'un conveni de col·laboració, al llarg d'enguany, pel qual l'Ajuntament assignarà una ajuda de 6.000 euros. 

Amb el lema 'Carnestoltes A Banda', la novena edició del Carnestoltes de Russafa arriba a València el dissabte dia 16 de la mà de 1.500 participants, entre músics, ballarins i membres de diferents col·lectius. La festivitat, coordinada des de Jarit Associació Civil i l'Associació Intercultural Sariri i que compta amb la col·laboració del consistori, "s'ha consolidat amb gran èxit de públic, ha vingut per a quedar-se i constitueix una manifestació de multiculturalitat", en paraules del regidor Pere Fuset. 

"La cultura d'arrels valencianes connecta amb la cultura dels nouvinguts", ha apuntat l'edil, en referència a la intervenció de 22 bandes dirigides per la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València, que acompanyaran els dansadors d'altres països. La cercavila arrancarà a les 16.00 hores, al parc de Manuel Granero, per a continuar per Filipines, Literat Azorín, Sueca, Dénia i Cuba i finalitzar a Pintor Gisbert. La festa continuarà posteriorment fins a les 00.00 hores. 

Al carrer de Puerto Rico número 26 s'instal·larà un 'punt violeta', on una psicòloga atendrà possibles casos de masclisme, homofòbia, transfòbia o racisme. Però, abans, aquest dissabte, dia 9, des de les 12.00h fins a les 19.00h, se celebrarà un precarnaval al Parc Central, a l'altura del carrer de Filipines i les Naus de Ribes. De matí tindran lloc 'Las llamadas', un costum d'Amèrica Llatina consistent en una competició entre batucades, i de vesprada hi haurà assajos dels grups de danses folklòriques, acompanyats de les bandes de música valencianes.

Des de Jarit, Sariri i la Coordinadora de Societats Musicals han destacat el llenguatge universal de la música i la dansa i el treball d'adaptació de músics valencians i ballarins de folklore d'altres països a nous ritmes, en una demostració d'interculturalitat.

next