Nules acull aquest dissabte la trobada de la Plana Baixa

El Festival Nules Sona s'inclou en la programació que tindrà lloc el dissabte 6 d'abril
2 abril 2019 06:00h
Hi haurà diferents tallers elaborats pels centres educatius de Nules./ AJUNTAMENT DE NULES

VALÈNCIA. Nules albergarà per primera vegada la Festa per la Llengua de la comarca de la Plana Baixa, que tindrà lloc el dissabte 6 d'abril i que es presenta amb el lema 'Som i serem paraules'.

Precisament hui s'ha presentat la programació en un acte que ha comptat amb la presència del regidor d'Associacions de l'Ajuntament de Nules, Jaume Segura; d'una representant de l'Escola Valenciana, Dolors Ibáñez; un representant de la comunitat educativa de Nules, Xavier Mechó, i de l'Associació Cultural La Corretjola, José Navarro.

Tots ells han destacat la implicació i el treball realitzats pels diferents centres educatius de Nules, com ara l'Escola Infantil Los Gorriones, CEIP Lope de Vega, CEIP Cervantes, CEIP Jaume I, CEIP Pío XII, CEIP Nou Pedro Alcázar, Col·legi la Consolació, l'IES Gilabert de Centelles i el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, a més d'entitats i associacions locals, perquè aquest esdeveniment tinga lloc al municipi de Nules. Així, des d'Escola Valenciana s'assenyala que per primera vegada després de molts anys se celebra de nou la Festa per la Llengua a la comarca de la Plana Baixa: "Nules ha mostrat en moltes ocasions el seu interés per acollir aquesta trobada que cada volta aglutina més gent. Per aquest motiu, a les comarques de Castelló enguany hi haurà també Festa per la Llengua a la Plana Alta, el Maestrat i l'Alt Palència. En total celebrarem prop de 30 trobades en tot el territori valencià", explica Dolors Ibáñez.

La programació es desenvoluparà a la plaça Major i començarà a les deu del matí amb una cercavila amb la Colla de l'Indiot de Nulles (Tarragona) i la Colla de Cabuts de Nules. "Així aprofitarem la Festa per la Llengua per a presentar i fer el bateig del primer Gegant de Nules. Per aquest motiu comptarem amb la presència d'una població amiga com és Nules, que apadrinarà el gegant i amb la qual previsiblement ens agermanarem", matisa el regidor d'Associacions Jaume Segura.

També hi haurà diferents tallers elaborats pels centres educatius de Nules, a més d'altres tallers de diferents temàtiques en els quals participen la Biblioteca Municipal de Nules, Escola Valenciana, el club d'Scrabble Castelló Comarques, l'IES Álvaro Falomir d'Almassora i centres i entitats participants de la resta de pobles de la comarca. "La totalitat de les AMPA i escoles han participat en la coordinació i presentarem moltes activitats com la realització d'un lipdub promocional", apunta Xavier Mechó. Es comptarà també amb la presència d'escriptors com Sebastià Roglà o Fani Grande i, en el camp de l'esport, se celebraran amb partits de pilota valenciana. Pel que fa a la música en directe, hi actuaran el grup Ramonets i Andreu Valor amb la Societat Artística Nulense. A més a més, hi haurà també l'exhibició de la Muixeranga de la Plana.

Cal destacar, a més, que tota aquesta programació està organitzada per la Regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Nules.

Festival Nules Sona

A més a més, enguany s'ha fet coincidir el Festival Nules Sona amb la Festa per la Llengua, que en aquesta quarta edició comptarà amb els concerts dels grups Novembre Elèctric, Els Catarres i Pleasant Dreams. "Enguany, com a novetat, els concerts tindran lloc a la plaça Major i comptarem amb grups referents de música en valencià", apunta José Navarro, membre de l'Associació Cultural La Corretjola. Aquest festival es va posar en marxa l'any 2016 i hi han participat prop de 30 grups de música.

Cal destacar que la programació compta amb activitats prèvies que tindran lloc el dijous 4 d'abril amb el IV Campionat d'Scrabble Escolar Castelló Comarques. El divendres 5 d'abril tindrà lloc la projecció de la pel·lícula La llibreria.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next