Nules rebutja que s'use el nom del municipi per a vendre cítrics de Sud-àfrica "enganyant el consumidor"

L'Ajuntament d'aquest municipi de la Plana Baixa insta les autoritats competents a dur a terme controls efectius i a obrir una investigació després de descobrir que una cadena multinacional ven clemetines de tercers països amb la seua denominació en l'etiqueta
21 agost 2019 17:28h
Una cadena multinacional de locals de venda al detall, líder en el sector de l'alimentació al Regne Unit, ven clementines utilitzant el nom de Nules malgrat que el seu origen és Sud-àfrica. / AJUNTAMENT DE NULES

VALÈNCIA. L'Ajuntament de Nules ha tingut accés, gràcies a l'Associació Local de Llauradors, a unes imatges en què s'aprecia que una cadena multinacional de locals de venda al detall, líder en el sector de l'alimentació al Regne Unit, ven clementines utilitzant el nom de Nules malgrat que el seu origen és Sud-àfrica.

Davant d'aquests fets, el consistori d'aquest municipi de la Plana Baixa rebutja que s'utilitze el nom de la localitat "per a enganyar el consumidor" amb taronges i clementines procedents de tercers països.

"Es tracta d'un comerç d'Irlanda anomenat Tesco, que és el tercer comerç a la menuda més gran del món, amb locals en més de 12 països", descriu l'Ajuntament en un comunicat. "Aquests fets suposen un clar frau en l'etiquetatge i, a més, denoten una falta de control efectiu per part de les autoritats competents, i la impunitat de comerços i distribució", continua el text. Per aquest motiu, l'Ajuntament insta les autoritats competents "a portar a terme controls exhaustius i a investigar els fets", explica l'alcalde de Nules, David García.

Així doncs, la Junta de Govern Local ha acordat rebutjar l'ús del nom de Nules per a enganyar el consumidor; instar les autoritats competents a dur controls efectius i a obrir una investigació del que ha succeït, i notificar els acords al Ministeri d'Agricultura, a la Conselleria d'Agricultura, a la Diputació de Castelló, a la subdelegada del govern a Castelló, als eurodiputats espanyols i a les organitzacions agràries de la Unió i FEPAC-ASAJA.

next