Obert el termini per a demanar les ajudes al lloguer del 2019

El Consell té previst un pressupost de 20 milions d'euros per a subvencionar l'arrendament d'habitatges
12 febrer 2019 11:36h
Les ajudes, emmarcades dins del Pla Estatal de l'Habitatge 2018-2021, estan cofinançades pel Ministeri i la Generalitat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha obert el termini per a la sol·licitud de les ajudes al lloguer de l'habitatge i les ajudes específiques per al lloguer per a joves de l'exercici 2019, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). 

Les ajudes, emmarcades dins del Pla Estatal de l'Habitatge 2018-2021, estan cofinançades pel Ministeri i la Generalitat i estan agrupades en dos programes. Es contempla una inversió de 20 milions d'euros (14.089.000 euros són aportats pel Ministeri, mentre que la Generalitat n'aporta 5.911.000), dels quals 13.450.000 euros es destinaran al programa d'ajudes al lloguer i 6.550.000 euros, al programa específic d'ajudes al lloguer per als joves. 

Per a la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, es tracta d'"unes ajudes necessàries que cada vegada beneficien més gent que té dificultats per a pagar el lloguer i es prioritza col·lectius com les persones majors de 65 anys o els joves de menys de 35 anys, així com a les dones víctimes de violència de gènere", entre altres sectors. 

A més, ha afegit que, en les últimes convocatòries, el nombre de beneficiaris ha anat augmentant i en 2018 es va aconseguir "una xifra històrica amb prop de 13.700 beneficiaris enfront dels 2.400 que es van beneficiar en 2015 amb les ajudes de l'anterior govern; és a dir, aquesta xifra s'ha multiplicat per sis". 

"Hem recuperat la confiança de la ciutadania perquè ara les ajudes es convoquen, es resolen i es paguen", ha indicat. En aquesta legislatura, la Generalitat ha gestionat més de 45,7 milions d'euros per a les ajudes al lloguer.

El termini finalitza el 8 de març

En tots dos casos, el termini per a la presentació de sol·licituds s'iniciarà el dimecres dia 13 de febrer i finalitzarà el 8 de març, inclusivament. Els tràmits que hagen d'emplenar-se es publicaran en la web de la Conselleria. La sol·licitud es podrà presentar telemàticament si es disposa de signatura digital i, en cas contrari, s'haurà d'emplenar electrònicament el formulari, que haurà de ser imprés, signat i presentat en el registre d'entrada per a la seua validesa. 

Pel que fa als ajuntaments o mancomunitats, podran presentar sol·licituds telemàticament mitjançant certificat digital en nom de les persones o unitats de convivència interessades. L'administració tindrà un termini de fins a sis mesos per a resoldre i publicar la resolució de les subvencions que publicarà en el portal de la Generalitat. 

Ajudes al lloguer 

El programa d'ajudes al lloguer d'habitatges va dirigit a persones titulars d'un contracte d'arrendament i l'habitatge de les quals siga la residència habitual i permanent; a més, els ingressos han de ser inferiors a tres, quatre i cinc vegades l'IPREM, dependent dels casos. 

A més, en aquestes ajudes tenen prioritat els afectats per desnonaments, dació en pagament o execució hipotecària en els últims deu anys; famílies monoparentals o nombroses, dones víctimes de violència de gènere, víctimes de terrorisme, persones amb diversitat funcional, persones amb trastorn mental sever, joves extutelats i unitats de convivència afectades per situacions catastròfiques. 

D'igual manera, "tenen preferència les dones en situació de necessitat o en risc d'exclusió, especialment quan tinguen fills o filles menors exclusivament al seu càrrec, així com les unitats de convivència en les quals totes les persones es troben en situació de desocupació i hagen esgotat les prestacions corresponents", ha indicat Salvador. 

Aquestes ajudes arriben fins al 40% de l'arrendament, amb un màxim de 2.880 euros anuals, i poden ser de fins al 50% del lloguer si tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys. 

Ajudes a joves

La resolució que publica el DOGV té en compte ajudes específiques per a joves que en el moment de sol·licitar-la siguen menors de 35 anys o formen una unitat de convivència en la qual tots els membres siguen menors de 35 anys i no reben una altra ajuda per a atendre el pagament del lloguer.

Quan el beneficiari d'aquestes ajudes canvie de domicili a un altre situat al País Valencià haurà de comunicar-ho a la Conselleria per a no perdre el dret. Aquesta línia contempla un percentatge d'ajuda fins al 50% de la renda.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next