Com sol·licite el vot per correu?

Les persones que no puguen acudir el 10 de novembre al col·legi electoral podran presentar el vot a Correus fins al 8 de novembre
22 octubre 2019 11:35h
Cal tindre en compte que si s'ha sol·licitat el vot per correu, no es pot votar en la mesa electoral. / CORREUS

VALÈNCIA. El termini per a sol·licitar el vot per correu per a les eleccions generals del 10 de novembre es va obrir el passat dimarts 24 de setembre, coincidint amb la convocatòria oficial dels comicis. Fins al pròxim dijous 31 d'octubre els electors poden acudir a l'oficina postal de Correus en l'horari habitual d'obertura. 

Per a poder presentar la sol·licitud, cal mostrar el DNI, el permís de conduir, el passaport, la targeta de residència o la targeta d'identitat d'estranger, segons corresponga. El procés no té cap cost; encara que es tracte de correus certificats, és gratuït.

Des d'aquest dilluns 21 d'octubre i fins al 3 de novembre, Correus enviarà les paperetes als domicilis. Aquestes han de recollir-se personalment i per aquesta raó, en el cas que els sol·licitants no es troben al domicili quan els arriben, hauran d'acudir a Correus per a recollir-les. Una vegada amb les paperetes, es podrà emetre el vot en l'oficina postal fins al pròxim 8 de novembre. 

Cal tindre en compte que si s'ha sol·licitat el vot per correu, no es pot votar en la mesa electoral, encara que finalment no s'hagen enviat les paperetes; així com que el fet de sol·licitar el vot per correu no eximeix els ciutadans de formar part de la mesa electoral.

next