Les obres del Caixafòrum de València finalitzaran el 2021

La fundació de l'entitat bancària està acabant el projecte arquitectònic que té previst presentar "en breu" a l'Ajuntament
3 abril 2019 19:33h
La ciutat de les Arts i les Ciències ha acabat amb les obres de l'edifici i està fent els tràmits per a legalitzar l'Àgora, un procediment necessari perquè la fundació puga tindre la llicència d'obres per a fer el Caixafòrum. / CAIXAFÒRUM

VALÈNCIA. La Fundació Bancària La Caixa està ultimant el projecte executiu per a situar un nou Caixafòrum a l'edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i preveu poder presentar-lo "en breu" a l'ajuntament de la ciutat, després de finalitzar els estudis de simulació d'incendis. L'entitat bancària pretén donar inici a les obres amb l'objectiu de poder finalitzar-les el 2021.

Així, després de la presentació del projecte arquitectònic a càrrec de l'estudi d'Enric Ruiz-Geli el 2018, durant aquest temps s'han dut a terme tots els tràmits necessaris per a poder iniciar la construcció del Caixafòrum, que aspira a complementar l'oferta cultural i a convertir-se en un "nou referent" a la ciutat, amb una àmplia programació dirigida a tots els públics, ha explicat l'entitat en un comunicat.

En aquest context, ha ressaltat que el projecte "segueix avant segons el planificat" i, en aquests moments, estan ultimant el projecte executiu, que preveuen plantejar "en breu" al consistori. A més, s'estan duent a terme les accions necessàries per a poder rebre la llicència d'obres i, paral·lelament, s'ha convocat ja el concurs per a definir el contractista principal del projecte.

Per part seua, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha finalitzat les obres de tancament de l'edifici, així com la reparació del trencadís, i està realitzant els tràmits de legalització de l'Àgora necessaris perquè La Caixa puga rebre la llicència d'obres i executar el projecte.

D'aquesta forma, es preveu que el lliurament de l'edifici per part de la Ciutat de les Arts i les Ciències a La Caixa per a la construcció de Caixafòrum València es puga celebrar "pròximament" i es puga donar inici a les obres amb l'objectiu de poder finalitzar-les el 2021, ha sostingut.

L'entitat bancària contempla destinar més de 18 milions d'euros a la creació del nou centre. A més, es destinaran cinc milions d'euros a l'any per al seu manteniment, programació i funcionament.

El projecte, obra de l'estudi Cloud 9 i dirigit per l'arquitecte Enric Ruiz-Geli, es caracteritza per potenciar el concepte original de l'edifici Àgora com una gran superfície oberta al diàleg i a l'activitat cultural, així com per la seua sostenibilitat mediambiental.

L'equipament comptarà amb una superfície útil de 6.500 metres quadrats i disposarà de dues grans sales d'exposicions situades en la planta baixa del nou espai. Caixafòrum València també comptarà amb un auditori, aules polivalents, un espai familiar i educatiu, una llibreria i un restaurant.

La intervenció en Caixafòrum València enllaça directament amb els projectes emblemàtics de la Fundació Bancària "la Caixa" en els seus centres culturals de Madrid –en l'Antigua Central Eléctrica del Mediodía– i Barcelona –fàbrica de filats i teixits Casaramona–, on conviuen diferents arquitectures –les dels edificis originals i les intervencions per a permetre el seu ús cultural– en un mateix espai.

next