Les obres del carril bici de les avingudes del Primat Reig i del Port començaran al novembre

El projecte s'aprovarà en la Junta del Govern de l'Ajuntament de València d'aquest divendres
25 setembre 2019 17:14h
Després de l'adjudicació, en un termini màxim d'un mes es formalitzarà el contracte . / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La construcció dels carrils bici de les avingudes del Primat Reig i del Port de la ciutat de València començaran al novembre. Així està previst que s'aprove en la Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'aquest divendres 27 de setembre. Les empreses adjudicatàries han sigut BECSA SAU en el cas del carril bici de l'avinguda del Port, per un import total de 274.046,85 euros, i Pavasal en el cas del carril bici de l'avinguda del Primat Reig, per un import total de 467.243,92 euros. 

Després de l'adjudicació, en un termini màxim d'un mes es formalitzarà el contracte perquè, posteriorment, en qüestió d'una setmana, comencen les obres. Si tots els terminis concorren amb normalitat, començaran al novembre o "fins i tot abans", segons explica l'Ajuntament de València en un comunicat. Tots dos projectes han sorgit de la Consulta Ciutadana d'Inversions en Barri 2018. 

En el cas del carril de l'avinguda del Primat Reig, és una via de 2.400 metres de longitud, bidireccional i 2,5 metres d'ample connectarà l'avinguda de la Constitució amb Blasco Ibáñez, passant per l'avinguda de Catalunya. Circularà al costat de la vorera, per la qual cosa el carril EMT-Taxi es desplaçarà i les parades d'EMT disposaran d'un pas de vianants elevat perquè les persones usuàries de l'autobús puguen creuar el carril bici en condicions de seguretat i accessibilitat. 

Una altra singularitat d'aquest projecte és que, al pas per l'avinguda de la Constitució, quan circule paral·lel a la rampa del pas inferior, el carril bici passarà a ser una via única de bicicletes. En el seu recorregut connectarà amb els carrils bici de l'avinguda de la Constitució, del carrer d'Almassora, carrer de Cavanilles, del carrer del Dr. Gómez Ferrer i de l'avinguda Blasco Ibáñez. 

Per la seua banda, les obres per a baixar el carril bici a la calçada en l'avinguda del Port també començaran al novembre. El tram de la via entre el carrer de la Serradora i el carrer del Dr. Juan José Dómine serà de 535 metres, bidireccional i de 2,5 metres d'ample. Des de la regidoria de Mobilitat Sostenible s'ha explicat que "es corregirà així, per fi, almenys en aquest primer tram, la fallida i costosa actuació realitzada en l'avinguda del Port el 2006". D'aquesta forma, es recuperarà espai per als vianants, es mantindrà la zona d'estacionament i quedaran tres carrils per al trànsit motoritzat i dos per a la circulació en l'eix ciclista.

next