Les obres del nou espai sanitari a l'antic hospital de La Fe començaran al novembre

El nou centre de salut i d'especialitats de Campanar-Ernest Lluch atendrà 300.000 persones
21 agost 2019 17:47h
El president de la Generalitat, Ximo Puig; la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han visitat la localització del nou centre sanitari. / EFE

VALÈNCIA. Les obres del nou centre de salut i d'especialitats de Campanar-Ernest Lluch començaran el mes de novembre. El nou espai sanitari, situat a les dependències de l'antic Hospital de la Fe, atendrà quasi a 300.000 persones. Ho ha anunciat així el president de la Generalitat, Ximo Puig, junt amb la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Els tres representants han visitat aquest dimecres la localització del nou espai sanitari, un projecte "tremendament ambiciós" –ha destacat el president– i que recupera una "part fonamental de la sanitat valenciana del passat".

El nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch –amb un pressupost de 26 milions d'euros– estarà format per un centre de salut i d'especialitats d'alta resolució, amb un servei d'urgències les 24 hores, SAMU i la unitat de detecció precoç del càncer de mama. L'espai també comptarà amb centres de rehabilitació integral, de trobada de pacients de salut mental, d'estudis de salut i gènere i quatre hospitals de dia de referència per a l'atenció de trastorns mentals. A més, disposarà d'una àrea amb 55 consultes externes i 21 d'especialitats, 4 quiròfans i una àrea tècnica.

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, ha destacat la reconversió de l'antiga Fe en un "nou espai de salut pensat per a les persones". De fet, Carcedo ha assenyalat especialment les àrees de serveis quirúrgics, rehabilitació o el tractament dels pacients. La ministra també ha subratllat el tractament que aquest nou centre donarà als problemes de salut mental, a la qual s'ha referit com "la gran oblidada" del sistema de salut; per aquesta raó, ha destacat la capacitat de la sanitat valenciana a "reorientar la sanitat cap a les necessitats actuals i futures".

Fons de Garantia Assistencial

Preguntada pels periodistes per l'arribada del Fons de Garantia Assistencial (FOGA) –la compensació per l'atenció sanitària a persones desplaçades d'altres autonomies–, la ministra de Sanitat ha asseverat que el govern espanyol està fent esforços perquè arriben les liquidacions. Tot i això, ha assenyalat la dificultat de fer-ho sense un "govern" i uns pressuposts.

De fet, Puig ha tornat a reclamar el FOGA, que xifra en 475 milions d'euros. Al mateix temps, ha agraït a la ministra que des del govern espanyol, malgrat la "difícil situació", s'aporten 250 milions d'euros per a l'atenció de les persones estrangeres. "Més enllà de qui té les competències, el fet fonamental són els ciutadans", ha ressaltat Puig.

next