Unes obres sense llicència provoquen l'esfondrament d'un pis al centre de València

Els bombers busquen amb gossos si hi ha persones atrapades en plantes superiors al pis ensorrat, encara que no hi ha ferits
15 febrer 2019 10:54h
L'ensorrament s'ha produït aquest divendres, 15 de febrer, al carrer de les Barques. / BOMBERS DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Part d'un pis situat al carrer Barques de València s'ha esfondrat en el matí d'aquest divendres, en principi, sense provocar danys personals, segons han informat fonts municipals i de la Policia Nacional. La portaveu de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha explicat que les obres no tenien la llicència d'obres corresponent.

Els fets s'han produït a primera hora i, segons les primeres investigacions, la solsida interior ha estat provocada per unes obres de reforma que s'estan realitzant en una planta baixa del carrer Trànsits, en concret en el número 5, ha detallat l'edil de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, Anaïs Menguzzato, que es troba en la zona per a seguir les tasques de la policia i els bombers.

En el transcurs de l'obra, ha continuat la regidora, s'hauria "tocat un pilar que no corresponia i ha caigut una biga", la qual cosa ha fet al seu torn que caiguera part del sostre de la tercera planta de l'edifici Barques número 7 sobre la segona planta.

Ha agregat que "al 99 per cent" es pot assegurar que no hi ha ni atrapats ni ferits. No obstant això, la Unitat Canina dels Bombers ha acudit a inspeccionar l'interior per a constatar-ho, ja que queda una zona a la qual els bombers no poden entrar. Així mateix, estan actuant efectius del Parc Sud.

A causa de la solsida, s'han desallotjat els immobles tant a l'edifici de Tránsits núm. 5 –on s'estava realitzant la reforma, sobre la qual caldrà aclarir si disposava o no de llicència– com al de Barques núm. 7.

Fins al lloc del succés també s'ha desplaçat l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, qui ha assenyalat que la prioritat és assegurar-se que no calga lamentar danys personals.

Ribó ha comentat que ara s'iniciarà la investigació pertinent per a determinar i esclarir les causes de la solsida en aquest habitatge, una construcció antiga típica del centre de la ciutat.

Els veïns podran tornar a partir de la setmana vinent

Els veïns del carrer Barques de València podran tornar a les seues cases a partir de mitjans de la setmana vinent, encara que en alguns casos hauran d'esperar fins a una setmana i mitja.

Segons han informat a Europa Press fonts municipals, els veïns dels números imparells podran tornar a mitjan setmana vinent, mentre que els dels números parells tardaran entre una setmana i setmana i mitja. En total hi ha 12 habitatges afectats.

A més del carrer Barques, al carrer Trànsits també s'ha vist afectat el comerç, que no podrà tornar a obrir fins a dins d'una setmana o setmana i mitja.

next