S'obri el termini per a la presentació d'obres als Premis Literaris Ciutat de València

La 37a edició d'aquesta convocatòria, amb huit categories, conclou el 20 de maig
4 abril 2019 18:40h
Entrega de premis de la passada edició. Imatge d'arxiu. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha informat aquest dijous de l'obertura del termini per a la presentació d'obres originals per a una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de València. La recepció d'obres conclourà el pròxim 20 de maig per a totes les categories, huit en total, d'aquests guardons que enguany celebraran la 37a edició.

Tello ha destacat el gran estat de salut d'aquests premis, que en les tres darreres edicions han vist presentar-se més de 800 obres provinents de tots els racons del món, des de València fins els Estats Units, Xile o Israel, així com de l'Uruguai i l'Argentina, Cuba, Mèxic o França.

"Continuem treballant en la revitalització d'aquests guardons, que des de fa tres edicions compten amb huit categories: narrativa, assaig, teatre i poesia, tant en valencià com en castellà", ha explicat Tello. 

A més, ha recordat la simbologia de les denominacions dels guardons per a cada categoria, "amb una clara voluntat de visibilització de la tasca literària i de pensament de les dones", amb els noms d'Isabel de Villena, Maria Beneyto i Celia Amorós, "amb la incorporació d'un escriptor exiliat –com és el cas de Max Aub– o recuperant la nostra memòria històrica –com amb el conegut sociòleg i sexòleg Josep Vicent Marqués–. En tots els casos, conferint als guardons un aire necessari de modernitat i valencianitat".

D'altra banda, en aquesta edició es tornarà a propiciar la millor difusió de les obres guanyadores gràcies als acords amb les editorials Bromera i Edicions del Bullent, per als llibres en valencià, i amb Pre-Textos i Ñaque, per a les obres en castellà, cases editores de reconegut prestigi per a ajudar a créixer la rellevància dels Premis Literaris Ciutat de València. 

Les obres guanyadores, no sols seran publicades, sinó que també rebran una dotació econòmica i una escultura de Miquel Navarro, un dels grans artistes contemporanis valencians.

next