L'Ocean Viking rescata 356 persones al mar en quatre dies

El vaixell de Metges Sense Fronteres va salpar de Marsella el dia 4 d'agost i va arribar al Mediterrani Central el dijous 8
12 agost 2019 19:06h
La tripulació del vaixell es nega a tornar els migrants a Líbia. / METGES SENSE FRONTERES

VALÈNCIA. L'Ocean Viking, un dels vaixells de Metges Sense Fronteres, ha rescatat del mar 356 persones en 4 dies. L'embarcació, que substitueix l'Aquarius, va salpar del port de Marsella el passat diumenge 4 d'agost i va arribar a aigues del Mediterrani central el dijous 8.

Des d'eixe dia 'patrulla' per la zona per a rescatar migrants en perill a bord de pasteres. L'últim rescat s'ha produït aquest dilluns quan el vaixell, amb ja 251 persones a bord, ha assistit una pastera amb 105 persones més.

Aquest rescat ha sigut un dels més crítics, ja que una vegada repartits els jupetins salvavides, l'embarcació en què viatjaven els migrants s'ha enfonsat i tots ells han caigut a l'aigua. 

Tot i que el vaixell té capacitat per a un màxim de 250 persones, l'Ocean Viking ha seguit navegant aquests dies per a ajudar més persones i a l'espera d'aconseguir un port segur on desembarcar-les. Tal com han explicat aquests dies al seu compte de Twitter, "en cap cas" portaran els rescatats a Líbia.


next