L'Oceanogràfic tanca el 2018 amb 4 milions d'euros de benefici

El complex va rebre un milió i mig de visites l'any passat
6 març 2019 17:46h
La col·lecció de taurons és un dels principals reclams de l'Oceanogràfic de València. / EFE

VALÈNCIA. Avanqua, l'empresa gestora de l'Oceanogràfic de València, va tancar 2018 amb un benefici net d'uns 4 milions d'euros en un any en què ha rebut a quasi 1,5 milions de visitants, segons la subdirectora del centre, Leocadia Bartual.

Davant d'una facturació de prop de 46 milions d'euros, una de les despeses més importants d'Avanqua durant l'exercici va ser el desemborsament d'uns 9 milions d'euros a la Generalitat en concepte de cànon i publicitat. Tanmateix, Bartual ha destacat el creixement de la plantilla des que Avanqua començara a gestionar l'aquari valencià, que ha passat d'uns 310 treballadors als 390 actuals.

La presidenta de l'Oceanogràfic, Celia Calabuig, ha assenyalat l'alta presència de dones en l'equip directiu de l'empresa i ha explicat que un descens del nombre de visitants podria significar una situació complicada per a l'empresa, ja que els seus ingressos depenen en gran manera del nivell d'afluència.

Així mateix, ha assegurat que acumulen un total de 40 milions de cànon pagats a la Generalitat i 15 milions d'euros invertits en millores i noves instal·lacions. Algunes d'aquestes inversions van ser la renovació de l'aspecte del centre o la inauguració d'un cinema 4D a l'auditori Mar Roig de l'Oceanogràfic amb 192 seients amb efectes de llum, aigua, aire i so.

També han recordat l'activitat de la Fundació Oceanogràfic i la col·laboració amb el Consell en la recuperació de tortugues rescatades en el litoral valencià per a retornar-les al seu hàbitat natural.

"El 70% dels visitants a València venen a veure l'Oceanogràfic", ha celebrat la presidenta, qui ha afegit que el seu èxit és fruit d'un "treball seriós que es fa amb inversions i millores", i del rumb "més pedagògic" que han pres des que van començar la gestió.

next