L'ocupació en empreses emergents creix un 125% a València en l'últim any

Les 'start-ups' valencianes donen feina a 4.500 persones
20 novembre 2019 18:30h
El València Digital Summit és una jornada estratègica que ha servit per a mostrar la potència de l'ecosistema emprenedor innovador i tecnològic valencià. / VALENCIA DIGITAL SUMMIT

VALÈNCIA (EP). L'Associació Valenciana de Startups destaca que l'ocupació directa generada a València per aquest tipus d'empreses supera les 4.500 persones, una xifra un 125% superior que l'any anterior, "confirmant el creixement del número i grandària de les start-ups valencianes".

Així ho destaca el col·lectiu, que ha celebrat la segona edició de València Digital Summit en el Palau de les Arts Reina Sofia. És una jornada estratègica que ha servit per a mostrar la potència de l'ecosistema emprenedor innovador i tecnològic valencià i debatre sobre noves oportunitats en ocupació, inversió i internacionalització.

Des de l'entitat destaquen el cas de la tecnològica Jeff, que dona feina actualment a València a 620 persones, amb un creixement de quasi 100 nous empleats cada mes. Així, l'ocupació indirecta generada per les empreses emergents valencianes supera ja els 30.000 llocs de treball al tancament del 2019. 

Per a Nacho Mas, CEO de l'Associació Valenciana de Startups, "les start-ups estan reclutant talent cada vegada més qualificat i especialitzat, destacant pels seus soft skills i coneixements sobre les últimes eines tecnològiques", ha apuntat durant el València Digital Summit, al qual han assistit més de 500 emprenedors, empresaris, inversors, start-ups, acceleradores, institucions i universitats.

Durant la jornada s'ha posat en relleu el posicionament internacional de l'ecosistema start-up valencià. La ciutat de València s'està consolidant internacionalment com the hidden gem for founders [la joia amagada per a fundadors], atraient i retenint més talent i inversió, segons han explicat.

En aquesta línia, subratllen que "cada any continua augmentant el nombre de start-ups i professionals de fora d'Espanya que s'estableixen en el nostre ecosistema". Emprenedors i inversors estrangers coincideixen que València combina el millor dels dos mons: alt índex de qualitat de vida i elevat potencial de desenvolupament professional.

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha destacat durant la presentació el suport de l'Ajuntament: "Sempre ens tindreu del vostre costat per a seguir fer créixer l'ecosistema emprenedor de la ciutat. Junts hem aconseguit molts assoliments, com aconseguir portar el festival internacional Webit a València, i junts continuarem fent passos per a avançar cap a eixa VLC Tech Ctiy que tots volem i consolidar-nos així com un hub de referència en matèria d'innovació i tecnologia".

Aquesta segona edició del València Digital Summit ha volgut visibilitzar els projectes emprenedors de la ciutat i generar un espai de debat i trobada enriquidora per a petites i grans companyies. L'esdeveniment ha comptat amb el suport d'IVACE, València Activa, Banc Sabadell, Jeff, GoHub, DayOne de la Caixa, Bonet Abogados, Ángela Impact Economy i PWC.

next