Les oficines d'assistència gratuïta per a fer la declaració de la Renda s'han multiplicat per dos en un any

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, destaca que el primer dia d'atenció presencial transcorre amb normalitat
14 maig 2019 13:28h
S'ha incrementat un 30% el personal que dona assistència a l'hora de fer la renda. / GVA

VALÈNCIA. El nombre d'oficines d'assistència gratuïta per a fer l'elaboració de la renda s'han duplicat aquest any, de manera que ha passat de 9 a 20. Així ho ha explicat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, que ha celebrat que "aquestes oficines abasten ja tota la geografia valenciana".

"Ens hem bolcat especialment en aquells municipis on l'Agència Tributària no està present i en les comarques de l'interior per a evitar desplaçaments cap a la costa. El nostre objectiu és facilitar als ciutadans el compliment de les seues obligacions tributàries posant més mitjans i més serveis al seu abast", ha indicat Soler. En aquesta línia, ha assenyalat que la campanya anterior "l'experiència va ser molt positiva i interessant", i per això es va decidir "continuar augmentant aquesta col·laboració i duplicar les oficines existents".

Vicent Soler ha fet aquestes manifestacions durant la visita que ha realitzat aquest dimarts, junt amb el director de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, Jesús Gascón; el delegat especial de l'Agència a València, Manuel Cabrera; el secretari autonòmic d'Hisenda, Francesc Gamero, i la directora de l'Agència Tributària Valenciana (ATV), Sonia Díaz, a la plataforma per a l'elaboració de la Renda 2018 situada al Port de València.

"L'Agència Tributària i l'ATV venen desenvolupant una col·laboració experimentada que ha anat a més. Estem molt satisfets perquè hi ha molts ciutadans i ciutadans que necessiten aquest servei presencial per a fer la declaració de la renda. Per això, hem anat ampliant cada any la presència d'oficines allí on la gent més ho necessita", ha indicat el conseller.

Normalitat en el primer dia de campanya

Durant la seua visita, el conseller d'Hisenda ha destacat la "normalitat" amb la qual està transcorrent el primer dia de campanya" amb assistència presencial.
Vicent Soler ha ressaltat l'increment del 30% en el personal que presta assistència als contribuents valencians, "que, per primera vegada, seran funcionaris interins del recentment creat Cos d'agents tributaris de la Generalitat". La Generalitat ha augmentat els tècnics que presten assistència, que han passat de 63 persones el 2018 a 80 en l'actual campanya.

Visita a la seu de l'ATV

Després de la seua visita a la plataforma per a l'elaboració de la Renda 2018 situada al Port de València, Soler, acompanyat per Gascó, Cabrera, Gamero i Díaz, s'ha desplaçat als punts d'atenció al contribuent situats en la seu de l'Agència Tributària Valenciana (ATV) a València, on s'ha sumat al grup el director general de Tributs, Eduard Roca. Allí ha pogut comprovar de primera mà el funcionament del servei, que enguany ha incrementat de forma notable els seus mitjans materials i tècnics.

Vicent Soler ha elogiat el treball de tots els empleats públics de l'ATV, "que han aconseguit, un any més, consolidar-se com a punt de referència per als i les contribuents valencians prestant un servei d'alta qualitat".

next