Olivas assegura que Bankia no hauria eixit a borsa sense l'informe favorable de l'Autoritat Bancària Europea

L'expresident de la Generalitat defensa la seua decisió i explica que va invertir 150.00 euros en l'entitat
27 febrer 2019 12:15h
Olivas assegura que l'informe de l'EBA era favorable. / EFE 

SAN FERNANDO DE HENARES. L'exvicepresident executiu de Bankia José Luis Olivas ha dit aquest dimecres que si l'Autoritat Bancària Europea (EBA) no haguera emés un informe favorable sobre les garanties de l'entitat per a 2011 i 2012, "s'hauria replantejat si eixir o no" a borsa, operació que finalment es va dur a terme cinc dies després.

L'informe de l'EBA diu que hi ha garanties i capital suficient, i matisa que "si es computaren com a recursos propis les provisions genèriques que sí que teníem les entitats espanyoles, no les d'altres països, les ràtios serien encara millors", ha explicat Olivas davant l'Audiència Nacional.

Olivas ha afegit que el fet de superar els tests d'estrés els va donar "una confiança absoluta que féiem el que havíem de fer". El també expresident de la Generalitat ha indicat que ell mateix va invertir "una quantitat important", 150.000 euros, dels seus "recursos propis" i fins i tot va animar el seu entorn familiar que defensara l'operació, fet que mostra que "tenia confiança que l'entitat era viable".

Entre altres motius, a causa de la solidesa del fullet informatiu del debut borsari en el qual van participar "200 persones, totes elles especialistes en borsa". Olivas també ha rebutjat possibles irregularitats en els comptes de Bancaixa, entitat de la qual va estar al capdavant, o en les de les seues societats participades, per la qual cosa no van poder arrossegar problemes al grup BFA-Bankia, sorgit després de la fusió amb les altres sis caixes d'estalvis.

"No existia ni va existir mai cap excepció en els comptes ni de les filials ni de Bancaixa", ha apuntat en la secció quarta de la sala penal, en la qual ha incidit que, si bé ell no formava part de la gestió diària perquè no tenia categoria d'executiu, el Banc d'Espanya va destacar en diverses ocasions la "bona gerència interna" de l'entitat i la seua solvència.

Sobre el seu paper en Bancaixa Hàbitat i altres societats vinculades, ha negat haver exercit cap càrrec en elles, en contra del manifestat per les acusacions, inclosa la Fiscalia Anticorrupció, que sol·licita per a ell quatre anys de presó per estafa a inversors. En aquest sentit, Olivas ha qualificat d'"error claríssim" el contingut d'aquests escrits.

next