Oliver proposa que l'Ajuntament gestione els menjadors escolars per a garantir una alimentació saludable

La candidata d'Unides Podem-EUPV a l'Alcaldia de València visita la fira de comerç just de València
18 maig 2019 17:21h
Oliver aposta per garantir una alimentació més saludable i de proximitat a les escoles de titularitat municipal. / UNIDES PODEM

VALÈNCIA. La candidata de Unides Podem-EUPV a l'Alcaldia de València, María Oliver, ha visitat aquest dissabte la fira de comerç just, instal·lada en la plaça de l'Ajuntament, i ha aprofitat la vista per a recordar que, des de la Regidoria d'Educació i en col·laboració amb la Generalitat, ha impulsat el projecte pilot 'Sostenibilitat al plat' per a promoure l'alimentació sostenible en els menjadors escolars de titularitat municipal. El projecte té com a objectiu treballar en l'àmbit de l'alimentació escolar per a sensibilitzar a la població valenciana sobre la necessitat d'apostar per una alimentació sostenible, basada fonamentalment en criteris de proximitat, ha explicat la formació en un comunicat.

Per a seguir treballant en eixa línia, la candidata d'Unides Podem-EUPV María Oliver insisteix que cal garantir una alimentació més saludable i de proximitat a les escoles de titularitat municipal. En aquest sentit, la formació proposa que els col·legis públics tinguen un menjar saludable de proximitat, de l'horta de València. A més, consideren necessari gestionar de forma directa els menjadors escolars, cosa que "permetria aprofitar els productes i les capacitats de l'economia valenciana". Finalment, ha promés canviar "els plecs de condicions dels menjadors escolars perquè deixe de prevaldre el preu i s'anteposen criteris de salut, mediambientals i de desenvolupament de l'economia local".

"Podem fer moltes coses des de l'Ajuntament per a potenciar un comerç just i explorar les possibilitats del comerç de proximitat. Promoure la compra pública alimentària amb criteris de sostenibilitat, salut i desenvolupament rural contribueix a frenar problemes com l'obesitat, impulsar el sector primari i a l'ésser de proximitat i disminuir el desplaçament, ajuda a combatre al canvi climàtic", ha assenyalat Oliver.

next