Oliver proposa també crear una empresa pública per a comercialitzar electricitat "neta i barata"

La candidata a l'Alcaldia de València d'Unides Podem ha insistit a millorar el servei de transport públic per a "oferir millors alternatives" al cotxe privat
12 maig 2019 17:37h
María Oliver planteja fer una Agència Metropolitana d'Energia que produïsca i comercialitze electricitat. / UNIDES-PODEM

VALÈNCIA. La candidata d'Unides Podem a l'Alcaldia de València, María Oliver, ha proposat crear "una agència metropolitana de l'energia que produïsca i comercialitze electricitat a València i al seu entorn metropolità" per a aconseguir un subministrament propi d'energia "neta" i "barata".

Així ho ha indicat aquest diumenge en un acte en el llit del riu Túria al qual han assistit també companyes de candidatures de l'àrea metropolitana, segons ha explicat la coalició en un comunicat. També hi han participat el secretari general de Podem, Antonio Estañ, i els membres de la candidatura municipal Jaime Paulino i Carmen Álvarez.

"El rebut de la llum és un escàndol en aquest país", ha asseverat Oliver per a anunciar que, per això, Unides Podem proposa "produir la nostra pròpia energia, neta, barata, amb una agència Metropolitana de l'Energia que produïsca i comercialitze electricitat a València i al seu entorn metropolità".

Oliver ha recalcat que València "és una gran ciutat amb un ric entorn metropolità amb el qual ha de mantindre una relació constructiva de suport mutu". La proposta llançada aquest diumenge per la candidata de la formació morada a l'Alcaldia de València és molt similar a la que va a anunciar fa pocs dies el candidat a la reelecció per Compromís Joan Ribó. L'actual alcalde de València va avançar a la Fábrica de Hielo la seua intenció d'impulsar la creació d'una empresa pública comercialitzadora i distribuïdora d'energia elèctrica 100% renovable i potenciarà l'àrea metropolitana que permeta l'arribada d'ajudes europees.

El transport públic i la connexió de l'àrea metropolitana ha sigut un altre dels eixos al voltant dels quals ha girat l'acte. María Oliver ha ressaltat en la seua intervenció la necessitat "d'invertir a millorar rodalia, metro i autobusos".

Oliver ha insistit a assenyalar que oferir "millors alternatives a l'ús del cotxe privat redundarà a mitjà termini en un aire menys nociu per a totes". "Cuidar de València és cuidar de la salut de la seua gent, i per a això cal millorar el transport públic i reduir les emissions de gasos contaminants", ha assenyalat.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next