Oliver titla "d'electoralista" la proposta del PSPV d'incloure membres d'EUPV en la seua llista

La portaveu de València en Comú ha exposat que Compromís és "l'espai natural" de Jordi Peris, exportaveu de la formació morada
7 febrer 2019 13:40h
Oliver ha valorat "amb naturalitat" l'anunci de Compromís d'incorporar l'exportaveu de València en Comú Jordi Peris. / D.L.V. 

VALÈNCIA. "L'oferta del PSPV a Esquerra Unida ha estat clarament electoralista per part de Sandra [Gómez]." Amb aquestes paraules ha valorat Maria Oliver, portaveu de València en Comú a l'Ajuntament de València, la proposta de la formació socialista d'incloure membres d'EUPV en la seua llista si finalment el pacte entre EUPV i Podem no va endavant. "Si es té cert respecte tant a la formació política EUPV com al seu electorat, plantejar afegir algú a la teua llista és una cosa poc respectuosa i crec que la fórmula és la coalició", ha assenyalat Oliver durant el balanç de les biblioteques municipals d'aquest dijous. 

Al respecte, la també candidata per Podem a l'Alcaldia de València ha expressat que "una coalició té molts més punts que situar persones en llista", ja que, al seu parer, això "té molt a veure amb el programa i amb la forma d'abordar els pròxims quatre anys d'aquesta ciutat". Per això, Oliver ha manifestat que "l'electoralisme moltes vegades genera aquest tipus d'oferta que té més punts d'electoralista que d'altra cosa". 

Pel que fa a les negociacions amb Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) per a arribar a un acord de cara als pròxims comicis de maig, la cap de llista de Podem ha indicat que des de la seua formació tenen "autonomia per a les eleccions municipals", fet que no ocorre en EUPV i, per això, "estan pendents de com queden les negociacions autonòmiques per a arribar a un acord a València" ciutat. Tot i això, ha recordat "la voluntat mútua d'arribar a un acord". 

Oliver també ha valorat "amb naturalitat" l'anunci de la coalició Compromís d'incorporar l'exportaveu de València en Comú Jordi Peris a la seua llista per a les pròximes eleccions municipals. "Compromís és el seu espai natural", ha dit l'actual portaveu de la formació morada respecte al seu antecessor. A més, Oliver ha continuat que "és una opció personal seua i que és un espai polític on ell estarà en el seu espai natural". 

Reedició de la Nau

En el cas que fora possible la reedició del govern de la Nau (Compromís, PSPV i, ara, Podem), Oliver ha exposat que "hi ha determinades àrees on facilitaria el treball que només una persona se n'encarregara", "facilitaria la interlocució amb la ciutadania" i  es donaria "un millor servei". Una situació que en aquesta legislatura, que està a mesos de concloure, ha fet que en l'àrea de Cultura hi haja competències repartides entre la regidora de Compromís Glòria Tello (Patrimoni i Recursos Culturals, Palau de la Música) i Maria Oliver (Acció Cultural).

En el cas de Cultura, Oliver ha indicat que en el cas d'haver dos regidors o regidores amb responsabilitats s'hauria de "saber molt bé com separar" i, en eixe sentit, ha posat l'exemple de música i arts escèniques, "que no tenen molt de sentit que estiguen separades perquè no veig la frontera real i la ciutadania no ho entén". 

Oliver ha recordat que el mateix succeeix amb Vivenda delegació d'Oliver– i l'empresa municipal Administració d'Actuacions Urbanes Municipals S.A. (AUMSA) –el consell d'administració d'aquesta és el regidor socialista Vicent Sarrià"La ciutadania no entén que es facen dos polítiques de vivenda diferents en un mateix ajuntament". En eixe sentit, Oliver ha exposat que "hi ha certes línies d'actuació política que s'haurien de fixar siga qui siga qui porte la cartera per a evitar després conflictes".

next